jacques brinkman de oranjezomer whatsapp thierry

Jacques Brinkman schoof voor de tweede keer in een week tijd aan bij De Oranjezomer. En opnieuw houdt zijn optreden de twitteraars flink bezig. Wat heet: misschien vonden ze deze uitzending zelfs nóg wel ongemakkelijker!

Brinkman versus Osterhaus

Jacques Brinkman was vanavond opnieuw te gast bij De Oranjezomer. De voormalig tophockeyer kwam vorige week onder vuur te liggen nadat hij zijn ongenoegen over Ab Osterhaus duidelijk kenbaar maakte… De kijkers zijn het enorm ongemakkelijke akkefietje nog niet vergeten. Zo werd er voorafgaand aan de uitzending al druk getwitterd over zijn sportbier en zijn ‘ambities als amateurviroloog’. De liefde voor Brinkman zat dus al niet zo diep… maar na de uitzending van vanavond is er helemaal niets van over!

Appjes van zoon Thierry

Kijkcijferkanon Hélène Hendriks vroeg Brinkman naar de prestaties van de Nederlandse hockeyers op de Olympische Spelen. Brinkman is eigenlijk niet verbaasd door de uitschakeling van de hockeymannen: “Het is een lastig team. (…) Er zit iets niet goed. Je kunt niet jezelf zijn.” Die uitspraken wil hij graag illustreren met wat appjes van zijn zoon Thierry, een van de hockeymannen. Hendriks vraagt zich af of zijn zoon dat wel oké vindt. Brinkman geeft aan het niet overlegd te hebben... en dat schiet de kijkers in het verkeerde keelgat.

Article continues after the ad

De Oranjezomer is elke dag rond de klok van 21:35 uur te zien op SBS6. Even terugblikken op de uitzending van gisteren? Lees meer over de bijzondere onthulling van Estavana Polman en de hilariteit over de man met de kleine blaas.