Giel Beelen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt het kruidenmengsel Shambala, dat door dj Giel Beelen wordt gepromoot. 

Op de Radar

Zo meldt het AD. Shambala is een middeltje dat je naar zeggen in contact brengt met je 'innerlijke guru'. Giel promoot het product als een malle, maar dat zorgt er ook voor dat er wat bezorgdheid werd gewekt. Maandag werd het middeltje besproken bij consumentenprogramma Radar. Voedselexperts hebben zo hun vraagtekens bij het middeltje. Volgens een farmacoloog zou Shambala een “serotonineschok” kunnen veroorzaken, en dat is echt foute boel. Reden voor de NVWA om een onderzoek te beginnen.  

Wonder boven wondermiddel

Het wondermiddeltje was gister ook een topic bij Jinek, maar de kijkers konden het niet heel serieus nemen. De NVWA neemt het wel degelijk serieus. “De focus ligt hier bij de aanwezigheid van MAO-remmers en de hoeveelheden die in het product zouden zitten. Dit vergt grondig onderzoek”, zegt de spokesman van de warenautoriteit. Uit het onderzoek zal blijken of Shambala schadelijk is. 

Article continues after the ad

Mocht Giel een rechtszaak aan zijn broek krijgen en veel geld verliezen, dan kan hij altijd meedoen met de Nederlandse versie van Squid Game.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.