Het is bijna zover! Nog een maandje en we mogen met z’n allen genieten van de nieuwe It-film. Voordat het zover is; hier nog een gloednieuwe tv-spot.

Article continues after the ad

Red flag

Ok, hij is misschien niet bijzonder lang, maar wel scary as hell. In de teaser zien we hoe een groep kids in een ongure, slechtverlichte kelder naar een stel dia’s tuurt. De situatie is sowieso al een spreekwoordelijke rode vlag waard, maar wanneer Pennywise opduikt, wordt het kelderfeestje nog ongezelliger. 

Bill is Pennywise

Hemlock Grove-acteur Bill Skarsgård neemt de rol van de horrorclown voor zijn rekening en Andy Muschietti heeft regie in de handen. Laatstgenoemde heeft trouwens ook al de horrorhit Mama op zijn naam staan met Jessica Chastain en Nikolaj Coster-Waldau.

Releasedatum

It verschijnt 7 september in de bioscopen. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King over horrorclown Pennywise, die er al eeuwenlang op los moord. Het script is geschreven door de man achter True Detective; Cary Fukunaga. De gelijknamige miniserie uit 1990 jaagde destijds kinderen de stuipen op het lijf. 

Wij hebben ons clown-trauma in ieder geval nooit kunnen verwerken.