Holy sh*t. Ben je klaar voor de meest intense tv-spot ooit? Warner Bros. heeft een één minuut durende teaser van Christopher Nolans Dunkirk vrijgegeven.

Article continues after the ad

Nolan is terug

Het is bijna zover, filmfreaks. De Tweede Wereldoorlog-thriller Dunkirk, van Hollywood’s god-emporer Christopher Nolan, komt bijna uit in de bioscopen. Deze laatste tv-spot ziet er bijzonder spannend uit, dus wij zijn weer helemaal klaar voor indrukwekkend staaltje cinema van de Brit.

Dunkirk

Dunkirk is gebaseerd op ware gebeurtenissen. In 1940 wordt er een grote groep geallieerde soldaten in het nauw gedreven door het vijandig Duitse leger. In de dagen die daarop volgen, wordt er een grootschalige evacuatie ingezet om de soldaten uit deze hel te halen. De film is bijna volledig opgenomen in Europa; Nolan heeft zelfs gefilmd in Nederlandse plaatsje Urk. 

Cast

Het is Nolans eerste film sinds Interstellar uit 2014 en tevens zijn eerste oorlogsfilm. Onder anderen Tom Hardy, Cillian Murphy (Peaky Blinders), Kenneth Branagh (Wallander), Mark Rylance (Bridge of Spies) en Harry Styles hebben een rol in de film.