Ja ja, er is een nieuwe pareltje van Pixar op komst. Film in kwestie heet Coco en ziet er geweldig uit!

Article continues after the ad

Coco

Coco gaat over het jongetje Miguel, die op de Dag van de Doden (een Mexicaanse feestdag) per toeval in het hiernamaals belandt. Nee, hij legt niet het loodje, maar slaat een paar akkoorden aan op een magische gitaar. Voor-ie er erg in heeft bevindt hij zich in het kleurrijke Dodenrijk. Daar ontmoet Miguel de charmante oplichter Hector, met wie hij samen op pad gaat om zijn familiegeschiedenis te ontrafelen. Bekijk de trailer hierboven.

Prachtige animatie

Coco wordt, samen met Cars 3, de eerste Pixar-film sinds Finding Dory. De animatiestudio gaat ongetwijfeld weer een dijk van een film neerzetten. Voor de rest volgt de film gewoon de bekende pixar-formule: een hoofdpersoon met grote dromen, die al jaren dezelfde routine volgt, komt pardoes terecht in een onbekende situatie. Verwacht een lach, een traan en een heleboel prachtige animatie. Ons hoor je dan ook niet klagen, eerder juichen!

Pixar

Pixarveteraan Lee Unkrich (Finding Nemo, Toy Story 2 & 3) regisseert Coco samen met nieuwkomer Adrian Molina, die voorheen vooral schrijver en animator was bij Pixar. Hoofdrollen zijn voor Gael García Bernal (Hector), Edward James Olmos, Benjamin Bratt, komiek Gabriel Iglesias en Alanna Ubach. De film draait vanaf 29 november in de Nederlandse bioscopen.