De trailer van It jaagt ons al de stuipen op het lijf, laat staan de film. In Austin, Texas doen ze daar nog een schepje bovenop door de hele bioscoopzaal te vullen met horrorclowns.

Article continues after the ad

Overal clowns

Het evenement wordt georganiseerd door The Alamo Drafthouse, een beroemde bioscoopketen in Amerika. Iedereen die zich aanmeldt moet verplicht als griezelige clown naar de voorstelling komen. Voor je je afvraagt wie er in godsnaam deze levende nachtmerrie vrijwillig wil meemaken: bijna alle kaarten zijn al uitverkocht. 

Thema-avond

De avond is een beetje het verlengde van hun ‘women’s only’ Wonder Woman-screening. Door alleen vrouwen binnen te laten, probeerde de bioscoopketen een politiek statement te maken over de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de filmindustrie. Of deze It-avond ook een politieke boodschap met zich meedraagt? Nee, het wordt gewoon een ouderwets potje gruwelen.

It

It draait vanaf volgende week donderdag 7 september in de bioscopen. Het is de tweede verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King. In 1990 werd er al een miniserie gemaakt. Bill Skarsgård kruipt in de huid van clown Pennywise die in de zomer van 1989 een groep kinderen uit het dorpje Derry in Maine terroriseert.