Bij Superguide zijn we dol op alles Disney en daarom zijn we de perfecte doelgroep voor Kingdom Hearts III. Het computerspel verschijnt 29 januari voor PlayStation 4 en Xbox One en kan zomaar de allermooiste Disney-game ooit worden!

Wat is Kingdom Hearts? Vraag het aan een gamer en hij geeft je een lang verhaal waarvan zelfs een verstokte Game of Thrones-fan scheel gaat kijken. Wij maken het iets korter: Kingdom Hearts is een gameserie waarin je de jongen Sora speelt. Samen met Donald Duck en Goofy reist hij met een ruimteschip naar verschillende planeten, waar hij de avonturen uit geliefde Disney-films naspeelt. Zo hielp hij in voorgaande delen Aladdin om Jafar klop te geven, verzamelde hij honing voor Winnie the Pooh en redde hij Atlantis door samen met Ariël de zeeheks Ursula verslaan.

Article continues after the ad

Beauty and the Beast en andere Disney-werelden

Nog veel meer Disney-films werden in de eerste Kingdom Hearts-games bezocht, maar het laatste deel is alweer 7 jaar oud! Ook focuste Disney zich met name op de handgetekende klassiekers, zoals Beauty and the Beast en Peter Pan. Daar brengt Kingdom Hearts III verandering in want de nieuwe game gaat voor de moderne klassiekers die we de laatste jaren mochten verwelkomen.

Dit is het eindresultaat. Rechts is de animatiefilm en links is Kingdom Hearts III

Moderne Disney-films

Hoooooly shit, dat dit op een spelcomputer loopt! Naast Frozen bezoekt Sora ook de werelden van Tangled, Toy Story, Monsters Inc., Big Hero 6 en Pirates of the Caribbean. Disney maakt de games samen met Square Enix, een van de beste gamestudio’s in Japan. Ook deed Pixar een duit in het zakje door een nieuw verhaal te schrijven met Woody en Buzz Lightyear, speciaal voor de game.

De stemacteurs van Frozen en Tangled zijn terug

De Amerikaanse animatiegigant werkte uitvoerig met de Japanners om zo dicht mogelijk in de buurt van hun films en personages te komen. Daarvoor zijn ook veel van dezelfde stemacteur teruggevraagd om hun rollen te vertolken. Zo keren Idina Menzel en Kristen Bell terug als Elsa en Anna van Frozen. Ook verlenen Mandy Moore en Zachary Levi hun stemmen weer voor Tangled’s Rapunzel en Flynn Rider. Oh ja, en natuurlijk is er maar één officiële Donald Duck-stem volgens Disney en die zelfs die is erbij!

Kingdom Hearts III belooft één groot Disney-feest te worden. Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat het spel leuk speelt. Dat weten we vanaf 29 januari want dan verschijnt het spel voor de PlayStation 4 en de Xbox One.