Fotograaf
Screenshot trailer
Startup, Netflix

Misdaadliefhebbers opgelet! Netflix is vanaf 1 juni weer een spannende reeks rijker. De streamingdienst zet dan de eerste drie seizoenen van StartUp online.

Article continues after the ad

Dit televisiedrama draait in Amerika al drie seizoenen, maar pas nu maken we er in Nederland ook kennis mee.

Nieuwe valuta in de maak

StartUp draait om drie atypische ondernemers (vertolkt door Adam Brody, Edi Gethegi en Otmara Marrero) die een nieuwe digitale munt op de markt willen brengen. Dat klinkt misschien als een 'piece of cake', maar het is niet voor niets een misdaadreeks. Onderweg krijgen ze te maken met gevaarlijke criminelen en een corrupte FBI-agent (Martin Freeman). In het tweede seizoen biedt acteur Ron Perlman (bekend van Sons of Anarchy) hen een helpende hand aan, maar of ze daar gebruik van maken? Dat ga je vanzelf zien!

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen!


Komt er een vierde seizoen?

De serie loopt als tierelier in Amerika. Met een prachtige 8.0 op reviewwebsite IMDb en een vaste plaats in de top 10 van meest bekeken Netflix-shows hopen fans op een vierde seizoen. Vooralsnog is daar geen sprake van. Dat heeft ermee te maken dat de rechten voorheen in handen lagen van Crackle, de geflopte streamingdienst van Sony. Maar er is hoop nu Netflix de rechten in handen heeft. Wie weet wat nog volgt, maar vooralsnog hebben wij in Nederland nog heel wat te gaan!

StartUp is vanaf 1 juni te zien op Netflix. Heb je overigens ook al deze aankomende Netflix-releases van juni gespot? 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.