Martien Meiland

Het gaat rond in de wandelgangen dat de familie Meiland flink binnenloopt met hun realityshow Chateau Meiland. Niels van Baarlen, de zenderbaas van Radio Veronica, heeft in Veronica Inside gezegd dat ze zo’n € 50.000 euro per aflevering krijgen.

Kleine rekensom: alleen in de afgelopen drie maanden waren al zestien afleveringen te zien, wat dus goed zou zijn voor € 800.000 euro. Dat is lekker cashen!

‘Een miljoentje of drie’

“Met alles bij elkaar harkt Martien toch een miljoentje of drie binnen. Met die biografie, met het chateau, met alle tv-programma’s”, zegt Niels. “Zij schijnen elke aflevering van Chateau Meiland voor € 50.000 euro aan Talpa te verkopen."

Article continues after the ad

Verkoop van het Chateau

Bovenop al deze inkomsten hoopt de familie Meiland binnenkort ook hun Franse kasteel te verkopen. Het kasteel had eerst een vraagprijs van € 1,25 miljoen euro, nu is de vraagprijs gezakt tot € 998.000 euro. Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven gelooft dat het kasteel niet zomaar weggaat, aangezien de staat van het pand enorm slecht zou zijn. “Als je daar drie keer hoest, dan vallen er drie lampen van het plafond af.”

Kasteeldochter Maxime ontkent dat het kasteel moeilijk te verkopen is.