Voetbal Inside-trio start vanavond met VI Oranje Blijft Thuis

De Voetbal Inside-mannen maken binnenkort de overstap naar Veronica. Voor het zover is, bespreken Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen eerst een zomer lang op RTL4 de wedstrijden van het WK voetbal en alles wat daarbij komt kijken. Het is nog maar even afwachten of de mannen zich nog een relletje op de hals halen, aangezien ze daar niet vies van zijn. Om vast in de stemming te komen zetten wij de meest omstreden relletjes van dit spraakmakende trio op een rijtje!

More content below the advertising

Renate

Een van de meest omstreden uitzendingen vond dit jaar plaats. Hierin nam Van der Gijp Bo van Spilbeeck op de hak. Deze Vlaamse VTM-journalist maakte begin dit jaar haar rentree op de televisie als vrouw na een geslachtsoperatie. Gehuld in een bloemetjesjurk en een pruik verklaarde ‘Renate’ dat hij voortaan ook als vrouw door het leven wilde. Het gebbetje werd hem niet in dank afgenomen. Hij werd op het matje geroepen bij zijn RTL-bazen en sponsors als Toto en Gilette namen afstand van de omstreden grap. Van Spilbeeck zelf liet weten ‘verdrietig’ te worden van de uitzending.

Vrouwenvoetbal

Het drietal heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze geen fan zijn van vrouwenvoetbal. Eind vorig jaar haalde Johan Derksen hard uit naar de sport: “Het vrouwenvoetbal stelt geen reet voor.” De aanleiding was dat Meisje Miedema, de aanvalster van Oranje, had gepleit voor inkomensgelijkheid tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Derksen zei hier verder over: “Miedema is de weg kwijtgeraakt. Die roept dat de Oranje Leeuwinnen beter presteren dan de mannen en dat ze qua werk exact hetzelfde doen. Dan denk ik: zit niet uit je nek te lullen. Op het gebied van tv-rechten brengen mannen een meervoud binnen.”

Boycot

Ook wordt de presentatoren nogal eens homofobie verweten. Regelmatig wordt aan tafel geroepen dat voetbal geen sport voor homo’s is. Eind 2017 riepen Sylvana Simons en Sunny Bergman op tot een boycot na een nieuwe uitzending waarin er grappen werden gemaakt over de rug van homoseksuelen. Derksen reageerde als door een wesp gestoken op de oproep: “Het wordt tijd dat die mevrouw eens professionele hulp zoekt”, verklaarde de voetbalanalist tegenover het AD. “We zeggen in het programma met een grote knipoog dingen die waarschijnlijk ook in de meeste voetbalkantines worden geroepen. Bij wijze van grap. Niet om wie dan ook te kwetsen.” Ook de dochter van de besnorde voetbalanalist mengde zich in de discussie.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.