Voetbal Inside-trio start vanavond met VI Oranje Blijft Thuis

De Voetbal Inside-mannen maken binnenkort de overstap naar Veronica. Voor het zover is, bespreken Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen eerst een zomer lang op RTL4 de wedstrijden van het WK voetbal en alles wat daarbij komt kijken. Het is nog maar even afwachten of de mannen zich nog een relletje op de hals halen, aangezien ze daar niet vies van zijn. Om vast in de stemming te komen zetten wij de meest omstreden relletjes van dit spraakmakende trio op een rijtje!

Renate

Een van de meest omstreden uitzendingen vond dit jaar plaats. Hierin nam Van der Gijp Bo van Spilbeeck op de hak. Deze Vlaamse VTM-journalist maakte begin dit jaar haar rentree op de televisie als vrouw na een geslachtsoperatie. Gehuld in een bloemetjesjurk en een pruik verklaarde ‘Renate’ dat hij voortaan ook als vrouw door het leven wilde. Het gebbetje werd hem niet in dank afgenomen. Hij werd op het matje geroepen bij zijn RTL-bazen en sponsors als Toto en Gilette namen afstand van de omstreden grap. Van Spilbeeck zelf liet weten ‘verdrietig’ te worden van de uitzending.

Vrouwenvoetbal

Het drietal heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze geen fan zijn van vrouwenvoetbal. Eind vorig jaar haalde Johan Derksen hard uit naar de sport: “Het vrouwenvoetbal stelt geen reet voor.” De aanleiding was dat Meisje Miedema, de aanvalster van Oranje, had gepleit voor inkomensgelijkheid tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Derksen zei hier verder over: “Miedema is de weg kwijtgeraakt. Die roept dat de Oranje Leeuwinnen beter presteren dan de mannen en dat ze qua werk exact hetzelfde doen. Dan denk ik: zit niet uit je nek te lullen. Op het gebied van tv-rechten brengen mannen een meervoud binnen.”

Boycot

Ook wordt de presentatoren nogal eens homofobie verweten. Regelmatig wordt aan tafel geroepen dat voetbal geen sport voor homo’s is. Eind 2017 riepen Sylvana Simons en Sunny Bergman op tot een boycot na een nieuwe uitzending waarin er grappen werden gemaakt over de rug van homoseksuelen. Derksen reageerde als door een wesp gestoken op de oproep: “Het wordt tijd dat die mevrouw eens professionele hulp zoekt”, verklaarde de voetbalanalist tegenover het AD. “We zeggen in het programma met een grote knipoog dingen die waarschijnlijk ook in de meeste voetbalkantines worden geroepen. Bij wijze van grap. Niet om wie dan ook te kwetsen.” Ook de dochter van de besnorde voetbalanalist mengde zich in de discussie.

Jack Reacher
Jack Reacher

De geruchten gingen al een tijdje rond, en nu zijn deze ook bevestigd: er komt een TV-serie rond het populaire thrillerpersonage Jack Reacher. Hierin wordt de bikkelharde actieheld echter niet meer door Tom Cruise gespeeld. Dit heeft schrijver Lee Child vandaag aan de BBC laten weten.

 

Dit keer wel een boom van een vent graag

Fans van de Jack Reacher-boeken zullen nu ongetwijfeld hopen dat er dit keer wel een boomlange uit de kluiten gewassen hoofdrolspeler gekozen wordt. Reacher is in de boeken normaal een beer van een vent die zowat de twee meter aantikt. Fans waren dus niet blij toen de slechts 172 centimeter lange Cruise voor de rol gekozen werd

 

 

Nu wel Ray Stevenson?

Child verdedigde de keuze voor Tom Cruise destijds nog met het argument dat voor een speelfilm met een groot budget gewoon een acteur van naam gecast moet worden. Fans hadden naar het schijnt graag acteur Ray Stevenson in de rol gezien. Het is niet bekend of die nog wel voor de tv-serie in aanmerking komt.

 

Geen derde Reacher-film

De TV-serie rond Jack Reacher zal op een streamingdienst te zien zijn, hier is alleen nog niet bekend op welke. Met dit nieuws is het ook zo goed als zeker dat er geen derde Reacher-film met Cruise meer komt. Dat zit er echter al dik in toen de opbrengst van de tweede film Jack Reacher: Never Go Back uit 2016 het bij lange na niet haalde bij die van de eerste film.

 

The Rock in Fighting With My Family
The Rock in Fighting With My Family

We kennen Dwayne Johnson allemaal als die Grote Vriendelijke Reus die altijd goedgehumeurd is, maar in de trailer voor de Britse worstelkomedie Fighting With My Family laat The Rock een andere kant van zichzelf zien. Als twee fans die zelf willen gaan worstelen hem om advies vragen, krijgen ze de wind van voren.

Dromen van Amerikaans show-worstelen in de Britse regen

Fighting With My Family vertelt over de Britse broer en zus Zak en Raya die ervan dromen om door te breken in de wereld van het Amerikaanse show-worstelen. Dat is so wie so al niet eenvoudig, maar het is nog lastiger als je uit een regenachtig Engels plaatsje komt. Toch lijken ze een heel eind te komen met training van worstelcoach Hutch, gespeeld door Vince Vaughn. Komiek Nick Frost, die bolle uit de Edgar Wright-komedies, duikt ook op in een geinige rol als hun vader, die het niet gelooft dat 'ie Dwayne Johnson aan de telefoon heeft.

 

 

Geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant

Het is nog niet duidelijk of The Rock ook echt een substantiële rol in de film heeft, of dat 'ie maar even meedoet en zijn grootste scènes al in deze trailer zitten. Hij heeft de film in elk geval mede-geproduceerd. Deze worstelkomedie is grappig genoeg geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant, met zijn iele voorkomen zelf bepaald geen worstelaar. Merchant kennen we natuurlijk als de man met wie Ricky Gervais al die geweldige tv-series heeft bedacht; The Office, Extras, Life's too Short en natuurlijk An Idiot Abroad.

 

Hoe maf het uitgangspunt van deze komedie ook klinkt, toch is de film gebaseerd op het leven van de Briste Saraya-Jade Bevis, die onder de naam Paige daadwerkelijk in de Amerikaanse WWE heeft geworsteld.

Op dit moment heeft Fighting With My Family nog geen Nederlandse releasedatum. In diverse andere landen komt de film al in februari en maart uit, dus wellicht is de komedie rond die tijd ook hier in de bioscopen te zien.