Is dat even handig, SBS zendt in navolging van Frozen een hele rits animatiefilms uit in twee versies: de originele en de Nederlandse. Rapunzel bijt het spits af.

Article continues after the ad

Tangled

Tangled heet de originele variant van het sprookje van Grimm dat door Disney in 2010 in een geslaagd animatiejasje gestoken werd. Het verhaal gaat over Rapunzel, het meisje met de meterslange haren die ze inzet om te ontsnappen uit de hoge toren waarin ze werd opgesloten toen ze nog maar een baby was. Rapunzel zie je op zaterdag 7 januari om 20.30 op SBS6, Tangled wordt om dezelfde tijd uitgezonden op SBS9. 

Happy Feet 2

Een week later is het de beurt aan Happy Feet 2, de tweede film over de tapdansende pinguïn beleeft haar tv-première. Of er in deze film ook getapdanst wordt, is nog maar de vraag. Mumbles zoontje Erik heeft namelijk helemaal niets met dansen. Je ziet de Nederlandstalige versie van Happy Feet 2 op 14 januari om 20.30, de originele versie op dezelfde tijd op SBS9.

Nog meer films

Na deze twee toppers zendt SBS nog vijf andere titels uit die je niet mag missen. Tot en met 18 februari zie je ze elke zaterdagavond om 20.30. Brave op 21 januari (NL: SBS6, OV: SBS9), Ratatouille op 28 januari (NL: SBS6, OV: SBS9), Monsters University op 4 februari (NL: SBS6, OV: SBS9), Despicable Me op 11 februari (NL: SBS6, OV: SBS9) en Despicable Me 2 op 18 februari (NL: SBS6, OV: SBS9).