Bill Murray en Scarlett Johansson in de perfecte romance die helemaal geen romance was. Kijk vanavond naar Oscar-winnaar Lost in Translation.

Article continues after the ad

Lost in Translation

De uitgebluste Hollywood-ster Bob Harris is in Tokio om reclame te maken voor een whiskymerk, en wil in eerste instantie zo snel mogelijk weer naar huis. Ook Charlotte voelt zich een vreemde in de miljoenenstad waar niemand Engels spreekt. Zij is meegereisd met haar man die veel te druk is met zijn fotografieklussen om tijd met haar door te brengen. Samen doodt het verveelde duo de tijd en ontwikkelen ze een bijzondere band.

Cast, regie en recensie

De hoofdrollen in Lost in Translation worden gespeeld door Bill Murray en Scarlett Johansson. Scarletts man wordt gespeeld door Giovanni Ribisi (Saving Private Ryan) en ook Anna Faris (Scary Movie) zul je waarschijnlijk herkennen. De film werd geschreven en geregisseerd door Sofia Coppola, de dochter van, die ook The Virgin Suicides schreef (voor het scherm) en regisseerde.

Lost in Translation won de Oscar voor Beste Scenario en werd genomineerd in de categorieën Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur. Uit de recensie van Veronica Magazine: "Murrays briljante optreden met precies de goede dosis sarcasme en charme, doet niemand hem na. (...) De combinatie van prachtige, intieme momenten en hilarische scènes maakt van Lost in Translation een klein meesterwerkje." Vier van de vijf sterren, om 23:20 uur op NPO 2.