All You Need is Love kerstspecial

We kijken er het hele jaar naar uit, maar over twee weken is het eindelijk zover: kerst! Nu we sinds deze week weten met hoeveel mensen we dit mogen vieren, kan het team van All You Need is Love ook aan de slag.

Article continues after the ad

Het belooft alleen wel een andere kerstspecial te worden dan we van Robert ten Brink en zijn team gewend zijn.

Show vol aanpassingen

Vergeet de bus vol exotische en zenuwachtige deelnemers die op weg zijn naar hun grote liefdes in Nederland, de stewardessendans op Schiphol, de jongedames die midden in de nacht uit hun bed worden gelicht om ergens in het verre buitenland hun liefde te ontmoeten of de overvolle studio's. Dit is namelijk allemaal niet mogelijk in deze vreemde coronatijd. "Het is een show vol aanpassingen, vol regels, vol afwegingen", legt 'de kerstman van RTL' uit aan het AD. "Maar het wordt wel leuk hoor, wees niet bang." 

Lovedown

De makers hebben zich van hun creatieve kant moeten laten zien, maar de plannen lijken inmiddels rond. Zo wordt de grote touringcar vervangen door kleinere busjes en rijdt Robert ten Brink door het land met een heuse mobiel, coronaproof kersthuis. "Het is altijd zo gemakkelijk: je belt bij iemand aan en loopt dan mee naar binnen. Dat gaat nu even anders." En die aanpassingen merken de koppels straks ook. "De stellen gaan niet samen in een lockdown, maar in een lovedown", licht Robert alvast een tipje van de sluier op. 

Nieuwe verhalen

De coronamaatregelen geven misschien weinig bewegingsruimte, maar gelukkig werden ze als vanouds bedolven onder de brieven van wanhopige geliefde en familieleden. "We kregen dit jaar ook brieven uit Duitsland, Engeland en Ierland van geliefden en families die elkaar vanwege corona, lockdowns en quarantaineregels veel te lang hebben moeten missen", legt Robert uit. "Dus het levert andersoortige verhalen op, dat is mooi. Tegelijkertijd hebben we ook veel moois moeten laten schieten, omdat we het praktisch niet voor elkaar gekregen." 

De All you need is love kerstspecial is op donderdag 24 december te zien om 20.30 uur op RTL 4. Nog meer zin in speciale kerstspecials? Vergeet dan vooral dit artikel niet te checken.