Presentator André van der Toorn is terug met het tweede seizoen van De gevaarlijkste wegen van Nederland. Wat zijn de meest onveilige verkeerslocaties van ons land, waar dagelijks mensen ternauwernood aan de dood ontsnappen? De eerste aflevering is meteen een heftige.

Article continues after the ad

A59: één van de gevaarlijkste wegen van Nederland

Voor het eerst sinds jaren vallen er weer meer doden en zwaargewonden in het Nederlandse verkeer. In de eerste aflevering van De gevaarlijkste wegen van Nederland wordt de A59 belicht. Dit is de enige Nederlandse snelweg waar verkeerslichten staan en mede hierdoor is het een levensgevaarlijke weg.

 In 2010 vindt er bij knooppunt Hooipolder een dramatisch ongeluk plaats. Vlak voor het knooppunt, waar de verkeerslichten staan, ziet een vrachtwagenchauffeur de file te laat. De vrachtwagen ramt de personenauto voor hem en botst tegen een andere vrachtwagen op. De inzittenden van de personenauto overleven het ongeluk niet, op één meisje na. 

Emotionele gesprekken

Met behulp van videomateriaal, dashcams en verhalen van omwonenden en nabestaanden laat André van der Toorn Nederland zien hoe onveilig de gevaarlijkste wegen daadwerkelijk. "Ik heb een erg emotioneel gesprek met de moeder van één van de slachtoffers van het dramatische ongeluk op de A59. Op zo’n moment realiseer je je dat een ongeluk in een klein hoekje zit en je altijd alert moet zijn. In het nieuwe seizoen zijn weer veel emotionele gesprekken, verbazingwekkende beelden en krankzinnige verkeerssituaties te zien”, aldus André. 

Het tweede seizoen van De gevaarlijkste wegen van Nederland is vanaf dinsdag 11 oktober om 20.30 uur te zien bij SBS6.