Het eerste gevecht tussen een Creed en een Drago liep dramatisch af… Kan Adonis Creed de eer van zijn vader verdedigen? Je ziet het in de eerste trailer van Creed II!

Article continues after the ad

In Creed II moet Adonis Creed (Michael B. Jordan) dealen met het lot van zijn vader, Apollo Creed. Zijn oudeheer werd in Rocky IV doodgeslagen door Ivan Drago (Dolph Lundgren).

Drago heeft inmiddels een zoon genaamd Viktor (Florian Munteanu) die Creed uitdaagt voor een gevecht. Samen met zijn mentor Rocky Balboa (Sylvester Stallone) bereidt hij zich voor op dit moeilijke gevecht. Rocky rekende uiteindelijk af met Drago Sr, maar wel ten koste van een ernstige hersenbeschadiging.

Bianca (Tessa Thompson), Adonis’ vriendin die een zangcarrière ambieert, keert ook terug. Helaas staat haar droom ernstig onder druk, door gehoorverlies. Is Donnie verstandig bezig, of riskeert hij met dit gevecht zijn toekomst?

Michael B. Jordan is hard op weg een echte ster te worden, dankzij zijn rollen in Creed (2015) en Black Panther (2018), waarin hij de show stal als Killmonger. Creed II is geregisseerd door Steven Caple Jr. Hij regisseerde eerder de onafhankelijke dramafilm The Land. 

Creed II draait vanaf 29 november in de bioscoop.