"Een van mijn ex-vrouwen is overleden, wat heel verdrietig was, omdat het de andere ex had moeten zijn." De oude rotten van Monty Python zijn hun kunstjes nog niet verleerd.

Article continues after the ad

Botte vragen

Monty Python-leden John Cleese en Eric Idle zijn respectievelijk 34 en 40 jaar getrouwd. Het enige verschil is dat John Cleese in totáál 34 jaar getrouwd is, met vier verschillende vrouwen. In interviews praat hij liever daarover dan over honden of zijn favoriete sketch, omdat botte vragen volgens Cleese de meest interessante gesprekken opleveren. Dat hoef je Conan O'Brien natuurlijk geen twee keer te vertellen, dus de oude rotten mochten in zijn talkshow meteen uitweiden over hun tips voor een geslaagd huwelijk.

Natuurlijk kan dat niet zonder elke drie seconden een grap te maken, wat dit fragment zo ongelooflijk de moeite van het kijken waard maakt. "Een van mijn ex-vrouwen is overleden, wat heel verdrietig was, omdat het de andere ex had moeten zijn", zegt John Cleese bijvoorbeeld, waarna Conan even een momentje voor zichzelf moet nemen.

Monty Python

Cleese en Idle maakten zichzelf in de jaren 70 en 80 onsterfelijk met hun baanbrekende sketches, liedjes en films als Monty Python. Samen met Michael Palin, Terry Gilliam, Terry Jones en de in 1989 overleden Graham Chapman zijn ze nog altijd relevant voor jong en oud. Hun film Life of Brian (1979) werd destijds uitgespuugd door velen die de religieuze satire als blasfemisch zagen, maar is sindsdien meerdere malen uitgeroepen tot beste comedyfilm aller tijden.