Crimes of Grindelwald
Crimes of Grindelwald

Gisteren is Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald op meerdere plekken in Amerika en Canada voor het eerst aan fans vertoond. Aangezien er geen embargo's waren mochten alle aanwezigen na afloop naar hartenlust erop los twitteren om de wereld te laten weten wat ze ervan vonden.

“Een einde dat je sprakeloos achterlaat”

Fans zullen gerustgesteld zijn om te horen dat de meeste reacties razend enthousiast zijn. Films uit het Harry Potter-universum hebben de trouwe dreuzels nog nooit teleurgesteld, en ook deze tiende film gebaseerd op de verhalen van J.K. Rowling voldoet aan de verwachtingen. Er moet nog wel even bij gezegd worden dat dit een fanscreening was, dus het zijn geen officiële kritieken van filmjournalisten - alhoewel er wel reporters in de zaal zaten die zelf fan zijn. Zoals bijvoorbeeld de hoofdredacteur van We Live Entertainment, die het had over “een einde dat je sprakeloos achterlaat”

Een andere Twitteraar noemt de film “Dark as Fuck”, en “een stevige verbetering ten opzichte van het eerste deel”.

Article continues after the ad

Weer een andere fan zegt “I totally lost my shit”, en ook voor haar overtrof de film haar verwachtingen.

#ProtectTheSecrets

Fans proberen elkaar online aan te sporen om geen spoilers te verklappen door middel van de hashtag #ProtectTheSecrets. Blijkbaar zaten er een paar grote en onverwachte onthullingen in de film. The Crimes of Grindelwald is ook de eerste film in het Potteruniversum die niet op een eerder uitgekomen boek is gebaseerd, dus dat maakt het extra spannend.

Nederlandse fans moeten toch nog even geduld hebben want deze nieuwste Fantastic Beasts zal hier pas in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 november voor het eerst te zien zijn. Hier nog wat extra juichende reacties om je nog ongeduldiger te maken: