Er mogen dit jaar weer 'gewone' Nederlanders meedoen aan Expeditie Robinson. De eerste vijftig die kansmaken op deelname aan het programma zijn inmiddels bekend.

Veel aanmeldingen

Nederland meldde zich massaal aan voor Expeditie Robinson. Hiervoor moesten ze een video opnemen waarop ze op een paal staan en ondertussen vertellen waarom juist zij zouden moeten meedoen. De 50 personen met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde, net als 50 anderen die door de producenten zelf worden uitgekozen. Van deze 100 Nederlanders worden er 4 geselecteerd die uiteindelijk de survivalstrijd aan gaan. Niet alleen met elkaar, maar ook met BN'ers. 

Top 5

Wie deze Onbekende Nederlanders zijn? In de top 50 staat op eenzame hoogte wereldreiziger Mohsin Amdaouech met 26.317 likes (zijn filmpje vind je hierboven). In de top 5 vinden we daarnaast Dimitri Vacquier uit Den Bosch, Harm de Vries uit Leeuwarden, Boray Kocoz uit Enschede en de enige vrouw: Sisi Bolatini uit Abu Dhabi. Weten wie er nog meer bij de eerste 50 zitten? Dat lees je hier

BN'ers

Expeditie Robinson doet het na al die jaren nog altijd goed bij de kijkers. Met veel plezier zien zo’n beetje een miljoen Nederlanders al vele seizoenen hoe BN’ers moesten zien te overleven in de tropische wildernis. Een punt van kritiek dat al jaren speelde was dat er volgens de fans ook 'gewone Nederlanders' aan het programma moesten kunnen meedoen. 

Robinson voor iedereen

Zo ging het programma namelijk ooit van start. Nu de Bekende Nederlanders elk jaar onbekender lijken te worden en er genoeg Nederlanders staan te trappelen om zelf mee te doen aan het survivalprogramma, vonden de kijkers het meer en meer tijd voor een Expeditie Robinson voor iedereen. RTL geeft hier met de volgende editie eindelijk gehoor aan. 

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.