Nu al het visuele meesterwerk van het jaar

Het aftellen is begonnen naar de sciencefictionfilm die zich afspeelt in de 28e eeuw en eruitziet alsof 'ie ook in die tijd is opgenomen. Wat een magische beelden!

Laatste trailer Valerian

Toegegeven: er zijn weinig nieuwe fragmenten te bekennen in deze laatste trailer van Valerian and the City of a Thousand Planets, zoals de volledige filmtitel luidt. Maakt dat uit? Totaal niet, als je net als wij vooral uitkijkt naar de betoverende special effects en zo weinig mogelijk spoilers wilt hebben. Of de verhaallijn en de personages net zo goed uitgewerkt zijn, dat moet vanaf 26 juli blijken in de bioscoop, maar het is in elk geval duidelijk dat we hier met een visueel meesterwerk te maken hebben.

Al dat visuele geweld is te danken aan de "tovenaars" van Weta Digital, Industrial Light & Magic en Rodeo FX, drie vooraanstaande bedrijven die bijvoorbeeld zijn ingeschakeld voor films als Avengers: Age of Ultron, Lucy en Fantastic Four. "We gaan ons niet inhouden en alle mogelijke middelen inzetten", zei de senior vfx supervisor van Weta Digital al bij de bekendmaking van de samenwerking in 2015. Het resultaat spreekt voor zichzelf.

Valérian and Laureline

Valerian is gebaseerd op de Franse comicboeken Valérian and Laureline, voor het eerst gepubliceerd in 1967. Het verhaal speelt zich af in de 28e eeuw, waarin tijdreizen de normaalste zaak van de wereld is. Cara Delevingne (Suicide Squad) speelt Laureline, een tijd-ruimteagent, die er samen met haar partner Valerian (Dane DeHaan, Chronicle) voor moet zorgen dat de orde in het universum ondanks het tijdreizen bewaard blijft.

Eerder maakten we al bekend dat ook onze eigen Rutger Hauer in Valerian te bewonderen is. En daar houdt het niet op: Ethan Hawke, John Goodman, Clive Owen, Rihanna: ze zitten er allemaal in. Valerian is geschreven en geregisseerd door Luc Besson, bekend van zijn films The Fifth Element, Leon en Lucy.

Woensdag werd bekend dat Kevin Hart de aankomende Oscaruitreiking zou presenteren. Nog geen twee dagen later blijkt dat dit feest niet doorgaat. De razend populaire komiek heeft zich teruggetrokken, nadat hij in opspraak raakte door homofobe tweets en grappen van tien jaar geleden.

Fout filmpje…

De aanvankelijke reactie van de komiek was een goed voorbeeld van wat je niet moet doen in een gevalletje crisismanagement. Hart postte namelijk een video op Instagram waarin hij zegt dat hij de ophet overdreven vond: “Onze wereld is een beetje doorgedraaid, maar ik laat me niet gek maken. Ik ben nu bijna veertig. Als je niet gelooft dat mensen wijzer worden als ze ouder worden, dan weet ik niet wat ik moet zeggen”, zo verzucht de kleine komiek in een filmpje dat nog steeds online staat. “Als je vindt dat mensen zich altijd moeten verantwoorden voor dingen die ze in het verleden hebben gezegd, dan heb je aan mij de verkeerde”. Met deze woorden gooide Kevin alleen maar olie op het vuur.

…Nog fouter filmpje…

Een paar uur later kwam de kleine grappenmaker met nog een filmpje waarin hij vertelde dat de Oscarorganisatie hem had gebeld met het ultimatum: of je excuses aanbieden, of we pikken een andere presentator. De komiek vertelde aan al zijn 66 miljoen volgers dat hij vond dat hij geen excuses aan hoefde te bieden omdat hij dat al eerder gedaan had, en omdat hij niet meer de persoon is die hij toen was. Hart had deze zomer duidelijk niet goed opgelet met de rel rond Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn, die eveneens ontslagen werd voor foute tweets van bijna tien jaar oud.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real) on

 

…En weg is Kevin!

Dit filmpje schoot bij de Oscarorganisatie dan ook flink in het verkeerde keelgat, en een paar uur later kwam de komiek op Twitter met een statement dat hij zich terugtrekt als presentator van de Oscars: “Ik heb de beslissing genomen om me terug te trekken van het presenteren van de Oscars. Dit doe ik omdat ik geen afleiding wil zijn op een avond die gaat om het vieren van zo veel getalenteerde artiesten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de LHBT-gemeenschap voor mijn ongevoelige uitspraken uit het verleden”, aldus Hart.

 

 

De Oscarorganisatie heeft nog even om een vervanger te vinden, want de 91e uitreiking van de Academy Awards vindt pas op 24 februari plaats.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.