Vorige week werden we getrakteerd op een eerste teaser van The Mummy, maar nu we de tweeënhalve minuut durende trailer hebben gezien, kunnen we niet meer wachten totdat de film in de bioscoop verschijnt.

Article continues after the ad

The Mummy

Met niemand minder dan Tom Cruise, bij wie het woord blockbuster op zijn voorhoofd geschreven staat, in de hoofdrol kan The Mummy niet anders dan een succes worden. De nieuwe film, die op de planning staat voor 2017, is natuurlijk een reboot van de film uit 1932. In 1999 werd het verhaal nog eens dunnetjes overgedaan met Brendan Fraser. Deze film kreeg nog twee vervolgen, die helaas niet nodig waren geweest.

Dood en verderf

In de nieuwe film is het dus Tom Cruise die aan den lijve ondervindt dat er met mummy’s niet te sollen valt. De onderzoekers krijgen te maken met een prinses die al duizenden jaren lang diep en veilig weggeborgen lag in haar graftombe. Wanneer ze na al die jaren toch ontwaakt, verspreidt ze een dosis dood en verderf over de mensheid heen waar de honden geen brood van lusten.

Geen flauwe humor

Naast Cruise spelen onder anderen Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Russell Crowe en Courtney B. Vance in The Mummy. Ook onze eigen Marwan Kenzari staat op de lijst van de cast. De film belooft geen lachertje met flauwe humor als de franchise uit 1999 te worden, maar een waardige horrorfilm met de nodige schrikmomenten. Zoals Russell Crowe al zei: "This movie will scare the shit out of you.”

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!