Amsterdamse rechercheur te zien in Baantjer-film én -televisieserie

Rechercheur De Cock maakt in 2019 een glorieuze comeback op het kleine én grote scherm. Naast een serie op RTL4 en Videoland, krijgt De Cock met See Oo See Kaa een bioscoopfilm, mat Waldemar Torenstra in de hoofdrol!

De serie en film richten zich op de jongere jaren van Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. In de nieuwe film, die begin jaren 80 speelt, is hij nét rechercheur bij de Amsterdamse politie. De Cock en zijn collega Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) onderzoeken een moord, die verband lijkt te houden met een gevaarlijke samenzwering.

Crimi Kings

De Cock en Montijn racen tegen de klok, om een aanslag op koningin Beatrix te voorkomen tijdens haar rumoerige kroning! De film vormt ook het startpunt voor de nieuwe Baantjer-serie, die later bij Videoland en RTL4 te zien is.

De nieuwe Baantjer-film en -serie worden geregisseerd door Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het scenario voor de film wordt gemaakt door Thijs Römer en Carl Joos (De Zaak Alzheimer, De Premier). De serie wordt geschreven door Wolter Muller (De Ludwigs) en Reint Schölvinck (Van God Los, Moordvrouw).

Baantjer

De populaire Baantjer-reeks werd geschreven door oud-agent Appie Baantjer, die 38 jaar werkte op het Amsterdamse bureau Warmoesstraat. Baantjer verkocht ruim 7 miljoen boeken, met zijn personages Jurre de Cock en Dick Vledder.

Tussen 1995 en 2006 was Baantjer een grote hit voor RTL4. Piet Römer (De Cock) en Victor Reinier (als zijn opvliegende collega Vledder) speelden de hoofdrollen in deze misdaadserie. In totaal werden er 123 afleveringen uitgezonden én een televisiefilm: De Cock En De Wraak Zonder Einde. In 1984 verscheen ook al een Baantjer-televisiefilm (Moord In Extase), met Joop Doderer as De Cock en Ron Brandsteder als Vledder.

De opnames van ‘Baantjer 2.0’ beginnen in september. De bioscoopfilm verschijnt in de loop van 2019. Iets later volgt de televisieserie: eerst op Videoland, en daarna op RTL4.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.