De nieuwe Charmed-serie gaat net als haar voorganger over drie zussen met heksenkrachten. Toch zul je ook behoorlijk wat verschillen ontdekken. Zo wil de serie de nadruk leggen op Latijns-Amerikaanse hekserij en hedendaagse (vrouwen)kwesties.

Article continues after the ad

Brujería

Seriemaker Jennie Snyder Urman (die je wellicht kent van Jane the Virgin) gaat controversiële onderwerpen niet uit de weg in de Charmed-reboot. Daarmee past de serie naadloos tussen haar collega's op de zender CW, aangezien series als Jane the Virgin, Riverdale en Superguide ook zwaardere onderwerpen als seksisme, racisme en homofobie tackelen. Ook legt de nieuwe serie de focus op een Latijns-Amerikaanse versie van hekserij, genaamt Brujería. "We hebben een echte Latijns-Amerikaanse heks in onze schrijverkamer. Elke cultuur heeft haar eigen hekserij-tradities en we wilden graag verderkijken dan de Salem-hekserij", vertelde executive producer Amy Rardin aan Variety. Dat betekent dus dat, anders dan in de orginele Charmed, de jonge heksen niet in het Engels zullen bezweren en betoveren. 

Andere zussen

Ook gaat de nieuwe serie voor een stuk jongere heksen. Waar de originele Halliwell-zussen (gespeeld door Holly Marie Combs, Shannen Doherty en Alyssa Milano) mid- en eind-twintig waren, is de jongste van de nieuwe Vera-zussen nog maar 18. Dat betekent dan ook dat een school het decor wordt van een aantal supernatuurlijke-vechtpartijen. De makers van de CW-serie willen ook het gebruik van magie iets aanpassen. Aan het einde van de acht jaar durende serie bliezen de Halliwell-zussen met gemak van alles op, teleporteerden overal naartoe en verzonnen aan de lopende band nieuwe spreuken. De nieuwe Charmed-zussen zal dat een stuk minder gemakkelijk afgaan. 

Het verhaal

In de Charmed-reboot worden de Vera-zussen geconfronteerd met de dood van hun moeder én komen ze erachter dat er nog een Vera-zus bestaat. Op hetzelfde moment leren ze dat ze speciale krachten hebben en moeten ze de mensheid beschermen tegen verschillende kwade krachten. 

Charmed start op 14 oktober in Amerika op CW. Wij kunnen niet wachten tot de serie de oversteek naar Nederland maakt. We houden je op de hoogte!