Claire Danes in Homeland op Videoland

Zit je af en toe door Videoland te scrollen en weet je door het overweldigende aanbod even niet meer wat je moet kijken? Geef deze lijst, met daarin de beste series op Videoland, eens een kans en je weet zeker dat het goed zit.

Dit zijn volgens ons de beste series op Videoland van dit moment. Toch liever een Netflix-overzicht? Kijk hier voor het nieuwe Netflix-aanbod van februari 2021. Ook doken we eerder in de beste Nederlandse series op Videoland.

10. Meisje van Plezier

Op zoek naar een serie vol twists, spannende actie, lekker veel seks en voortreffelijke performance’s? Geef Meisje van Plezier een kans! Het derde en laatste seizoen staat nu op Videoland en is een waardige afsluiter van deze dramaserie. Huisvrouw Nadine (Angela Schijf) ging aan de slag als escortgirl, omdat ze het financieel niet meer trok. Daarna heeft ze veel meegemaakt; Haar vriendschap met Meryem (Birgit Schuurman) kwam op het spel te staan en in het derde seizoen maak je kennis met een nieuwe rivaal.

9. Prince Charming

De uitslag is inmiddels al een paar weken bekend, maar Prince Charming is nog altijd het kijken meer dan waard. Net als Gaby Blaaser in The Bachelorette, ook een heerlijke guilty pleasure, gaat Marvin op zoek naar de liefde. Tien single mannen strijden om zijn hand in een luxe villa in Italië. Marvin gaat op dates en mag iedere aflevering iemand naar huis sturen. Een perfect recept voor drama en intriges dus.

Article continues after the ad

8. De 12 van …

We pakken deze even als één serie mee, maar eigenlijk zijn het er twee! In De 12 van Oldenheim ontrafelt zich in 12 afleveringen een zinderend spannend geheim. Het begint allemaal met de mysterieuze verdwijning van de 16-jarige Nine. Journaliste Peggy en rechercheur Sharif proberen grip op de zaak te krijgen, maar dat is moeilijk wanneer er nóg meer inwoners op onverklaarbare wijze in rook opgaan. Een top-serie die je niet snel loslaat. In De 12 van Schouwendam wordt een nieuw verhaal verteld met een hele andere cast, maar dit seizoen is net zo spannend en verslavend als de eerste.

7. Judas

Astrid Holleeders bestseller Judas is omgetoverd tot een nagelbijter van ’n serie. Wie dacht dat dit een simpele cashgrab was om het boek uit te melken, heeft het toch echt mis. Videoland heeft met Judas een topper te pakken! Rifka Lodeizen schittert als Astrid Holleeder, een vrouw die altijd op de hoede moet zijn voor haar broer Willem, fantastisch gespeeld door Gijs Naber. De constante spanning geeft je het gevoel dat gevaar altijd om de hoek loert.

6. The Good Doctor

We kunnen voor onze Videoland-ziekenhuis-fix terecht bij The Good Doctor. Deze serie doet zeker niet onder voor Grey’s. In tegendeel zelfs. We zijn stiekem verliefd op Shaun Murphy (Freddie Highmore). Deze autistische topchirurg gaat aan de slag bij een prestigieus ziekenhuis en moet zien te dealen met vooroordelen van zijn collega’s. In het nieuwe vierde seizoen komen ook de gevolgen van de wereldwijde pandemie naar voren. Vanaf nu kunnen we iedere week in een nieuwe aflevering zien hoe Shaun omgaat met de problemen die de crisis met zich meebrengt.

5. Mocro Maffia

Mocro Maffia was al vanaf z’n release een grote hit voor Videoland. De misdaadserie gebaseerd op waargebeurde misdrijven wordt ieder seizoen beter en beter. Tevens verrassend herkenbaar als je het nieuws van de afgelopen jaren ook maar een béétje volgt. Personages Romano (Mandela Wee Wee), ‘de Paus’ (Achmed Akabi) en ‘Potlood’ (Nasrdin Dchar) komen zelfs terug voor een vierde seizoen. Tot het zover is, kun je wekelijks genieten van een nieuwe aflevering.

4. Killing Eve

Killing Eve is zo’n serie die je niet meer loslaat. Het is allemaal – gelukkig – ook niet zo zwaar. Heerlijk wanneer je Videoland aanslingert en gewoon wil genieten van scherpe humor, geniepige huurmoordenaars en een heerlijk klunzige agent. Het derde seizoen staat sinds kort online en na de cliffhanger van seizoen 2 moet je dit zeker zien! Killing Eve stort je in het verslavende kat-en-muisspel tussen agent Eve Polastri (Sandra Oh) en de onweerstaanbare assassin Villanelle (Jodie Comer). Bingen maar!

3. Homeland

Begin vorige maand maakte Videoland enorm veel fans gelukkig door alle acht seizoenen van Homeland aan de catalogus toe te voegen. In deze bloedstollende actieserie speelt Claire Danes de rol van CIA-analist Carrie Mathison. Zij vermoedt dat een Amerikaanse marinier die jarenlang krijgsgevangene was van Al Quaida inmiddels niet meer aan hun kant staat. Maar de verdenkingen aan het adres van de oorlogsheld worden haar niet in dank afgenomen… niet in de laatste plaats omdat Carrie zelf ook zo met haar eigen demonen kampt!

2. The Wire

Netflix heeft Breaking Bad, Videoland heeft The Wire. Deze zinderende misdaadserie prijkt vaak bovenaan in ‘beste series ooit’-lijstjes en dat is uiteraard niet zonder reden. The Wire neemt je mee in de haarvaten van Baltimore en geeft een indringend inkijkje in de onderwereld. Van drugs en politiewerk, tot armoede en politiek. Nog niet overtuigd? Je ziet een jonge Idris Elba als drugsbaas Stringer Bell. Kijk, nú hebben we je interesse te pakken!

1. The Handmaid’s Tale

Er kan er maar één vandoor gaan met de title ‘beste serie op Videoland’ en die eer gaat uiteraard naar The Handmaid’s Tale. Hét paradepaardje van Videoland dropt je in een apocalyptische toekomst waarin vruchtbare vrouwen als baarslaven dienen. Het is moeilijk om te zien hoe zuster Offred (Elisabeth Moss) steeds dieper de ellende in wordt geduwd, maar aangrijpend is het zeker. De heftige serie gaat nog een tijdje door. In 2019 bracht schrijfster Margaret Atwood een nieuw boek uit. En het vierde en vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale zijn al aangekondigd.