Nu The Masked Singer 2019 afgelopen is, zetten we de vijf beste optredens voor je op een rij! Geniet opnieuw van de zingende gemaskerde wezens! 

Gisteren was de grootse finale van The Masked Singer, en we moeten er nog steeds een beetje van bijkomen. Wekenlang hebben we geluisterd naar artiesten én geraden naar hun identiteit. Nu liggen alle kaarten op tafel, en hebben we nog één vraag: wat waren nou eigenlijk de beste optredens uit de show?

We hebben ze allemaal nog eens bekeken en beluisterd en kwamen tot deze onveranderlijke, uit graniet gehouwen ranglijst waar geen enkele discussie meer over kan zijn! Grapje, natuurlijk: we horen heel graag wat jouw favo performances waren!

We ontdekten dat de duetten bij ons favoriet waren. Het zangniveau lag hoger dan we van tevoren hadden verwacht, en het is ook niets ten nadele van de solo-optredens. De gezamenlijke optredens gaven nét wat extra’s en de interactie tussen de hevig zwetende artiesten was ook erg leuk om te zien.

Article continues after the ad

5 - Bang! Bang! Bidsprinkhaan!

Finale

Nienke Plas timmert al een tijdje aan de weg als zangeres, naast haar werk als presentatrice en Youtuber. We zijn blij toe, want haar optreden in de finale van The Masked Singer was bijzonder aanstekelijk!

 

Dankjewel, RTL4! Dankzij jullie zagen we gisteren een sexy, rappende sprinkhaan en nu zijn we helemaal in de war over van alles en nog wat.

4 - Neushoorn vs. Eenhoorn

Halve finale

Deze twee gehoornde wezens bonden de muzikale strijd aan in de halve finale van The Masked Singer. In de finale was er kennelijk maar ruimte voor één stekel. De Neushoorn (Tim Douwsma, en dus niet Jan Kooijman!) was de hele serie erg goed en constant, terwijl de Eenhoorn (Josje Huisman) soms wat grilliger klonk. In het duet Señorita, door Camila Cabello en Shawn Mendes stonden de sterren precies goed. Het was 'smooth'! Het was 'hot'! Het was... 'smooth and hot'!

 

Helaas moest één van de twee afscheid nemen... De Eenhoorn viel af en Neushoorntje Tim stoomde door naar de finale!

3 - De Operarobot!

Finale

Tijdens de finale ontdekten we dat operazangeres Tania Kross in het bizarre robotkostuum verstopt zat. Met het grote bereik van haar stem was ze lange tijd een soort kameleon. Tijdens de finale ging de robot ineens de hoogte in en gooide ze alle registers open!

 

2 - De Papegaai vs. De Leeuw

Halve finale

De identiteit van de Papegaai werd al snel ontdekt, zelfs vóór The Masked Singer goed en wel begon! Eddy Zoëy liet zich niet kisten (de show was overigens toch al opgenomen, dus hij kon er niet zoveel mee) en gaf een paar prima performances als Papegaai.

Zoëy kan prima zingen en gaf zijn personage ook behoorlijk wat sjeu met zijn theatrale air en attitude. Zijn duet met de Leeuw, oftewel Guido Spek, was één van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Het duo zong One van U2, of zoals Loretta Schrijver het meezingt: ‘Wan laaf!’ Jij ook, 'wan laaf', Loretta; jij schat van een mens!

 

Guido versloeg Eddy in de halve finale; achteraf gezien erg grappig want we hadden geen idee dat de acteur zo geweldig kon zingen!

Monster vs. Bidsprinkhaan

Halve finale

Bijna iedereen moest wel een traantje wegpinken toen het Monster en de Bidsprinkhaan het nummer Shallow uit A Star Is Born zongen. Rick Brandsteder en Nienke Plas waren niet de beste zangers in The Masked Singer, maar de combinatie van de twee werkte wel bijzonder goed!

 

Het contrast tussen de mobiele bidsprinkhaan en het lompe monster in een pak van 300 kilo maakt deze show ook erg grappig om te zien. Kortom: dit optreden had alles!

The Masked Singer

RTL4 laat er geen gras over groeien: Gerard Joling kondigde gisteren in Beau meteen het tweede seizoen van The Masked Singer aan. De show wordt nog een stuk groter, dus we hopen op méér kandidaten én meer afleveringen.