Half Nederland genoot de afgelopen maanden van First Dates NL, dat dit seizoen nóg populairder werd. Het seizoen zit er inmiddels op; tijd om terug te blikken op een aantal ongemakkelijke, gênante en ronduit pijnlijke momenten!

Onbeschofte trut Lisa

We beginnen met een knaller! De date van Lisa en arme Jaimy liep volledig uit de klauwen. Twitteraars vonden dat Lisa nogal bot deed en noemden haar zelfs een onbeschofte trut. “Toen hij binnen kwam dacht ik al: nee. En geen haar, én een grote neus én geen gebit dat ik wilde”, zo zei ze over Jaimy. BNNVARA gooide de aflevering zelfs offline na alle haattweets richting Lisa. Jaimy, die misschien dacht dat het aan hem lag, liet achteraf nog van zich horen. First Dates op zijn best!
 

 

Sergio-haat

Maître Sergio begroet de zenuwachtige First Dates-gasten altijd met een enorme big smile. De kijker krijgt echter altijd nog een tegeltjeswijsheid vooraf. En dat vindt niet iedereen even leuk. Sergio gooit er de ene na de andere afgezaagde quote uit. Met ongeveer dit niveau: “Als ongeluk in een klein hoekje zit, zit de liefde overal!” Twitter laat niets heel van Sergio.
 

 

Te weinig saldo

Zelfbenoemd ‘independent woman’ Eline wilde na afloop van haar date liever de rekening splitten. Want als de man betaalt “dan hangt daar toch een soort van onzichtbaar kaartje aan waar ‘seks’ op geschreven staat”. En dat wil ze natuurlijk niet. Oké, splitten, goede keus. Maar… Eline had net een dure tas gekocht dus haar banksaldo liet het niet toe. Oei, daar ga je dan…

 

Menno

Kandidaat Menno bleek een nogal opvallende verschijning. Hij was lekker recht voor zijn raap, nam geen blad voor de mond, liep op geheel eigen wijze en kleedde zich lekker in eigen, eeuhm, opvallende stijl. Waar de een vroeg om een eigen serie voor Menno, vond de ander hem maar creepy. Hoe dan ook: interessant!
 

 

Check ook deze glorieuze compilatie vol met Menno-momenten!
 

 

Langste stilte ooit

Deze twee zorgden samen voor het pijnlijkste First Dates-moment om naar te kijken. Hij was een beetje overwhelmed en zij wist de gehele date niet echt wat ze met hem aan moest. Resultaat? Heel veel lange, pijnlijke stiltes. Met als hoogtepunt onderstaand fragment, waarin meneer doodleuk vraagt: “Heb je nog wat leuks te vertellen?”
 

Geen click

Soms komt het voor dat twee kandidaten totaal geen click hebben. Eerder een soort anti-click. Bij deze vrouw sloeg het al snel om in pure afkeer. Ze kon de ruwe, botte humor van haar mannelijke tegenspeler niet echt waarderen. Kijk en huiver.
 

Pepijn

De langharige Pepijn had tot nu toe niet erg veel succes in de liefde. Bij First Dates viel hij vooral op door zijn leeftijd en beroep. Men gelooft niet dat hij toch echt 27 is en hij is ‘Brand ambassador callcenter’. Watte?
 

 

Vorig seizoen deed Pepijn ook al mee en toen viel zijn leeftijd ook al op. Sommigen dachten dat ‘ie een stuk ouder was!
 

 

Lichaamstaal afluisteren

Deze kandidaat zorgt voor een online lachsalvo van jewelste! Hij claimt precies te weten wat zijn date denkt door haar lichaamstaal af te luisteren. Say what?
 

 

Gewoon betalen!

Even terug naar die twee van de ongemakkelijke stilte. De vrouw blijkt namelijk, in tegenstelling tot independent woman Eline, wel gewoon genoeg saldo te hebben. Waarschijnlijk had ze genoeg van haar stille willie tegenover zich en wilde ze zo snel mogelijk weg! Begrijpelijk!
 

 

Wanneer je grap faalt

Altijd leuk, een grapje tussendoor. Wat het dan extreem ongemakkelijk maakt: de ander snapt ‘m niet. Al moesten wij ook even een paar keer nadenken voordat het kwartje viel. Kijk zelf maar.

 

En daarmee zijn we alweer aan het einde gekomen van het First Dates-seizoen. Niet getreurd: de show komt binnenkort gewoon terug, maar dan met spin-off First Dates Hotel. En daar kun je bij zijn: lekker eten voor een prikkie.
 

Beeld: AVROTROS
Beeld: AVROTROS

Is het Rick Paul, Merel of toch Niels? Volgens de landelijke statistieken van de Wie is de Mol?-app zijn de meningen onverminderd verdeeld. Ook wij gaan verder met de speurtocht.

We hebben weer een nieuw bondje! Met het vertrek van Evi vorige week zit Sarah met de handen in het haar. Daarom begint ze toch maar informatie te delen met Evelien. Hoogtepunt van het begin van de aflevering was echter de bromance tussen Niels en Robèrt. Ook de patissier staat een beetje te kijken van hun klik. "Als die jongen de Mol is, dan vreet ik zijn gitaar op", belooft hij de kijkers. Pas daarmee op, Robèrt, want dit soort biechten vergeet niemand!

De was ophangen

Voor de eerste opdracht mengen de kandidaten zich in de Colombiaanse cultuur – een opdracht zoals we die van Wie is de Mol gewend zijn. Jamie en Evelien worden vanwege hun Spaanse talenknobbel weggekaapt van de rest van de groep en krijgen een dilemma voorgeschoteld: denken ze dat de rest van de kandidaten zes of meer waslijnen vol rode, gele en blauwe kleding kunnen hangen, of vijf of minder?

Ze kiezen voor de laatste optie, dus als de Mol zich onder de Colombianen bevindt, is het dus de zaak om zo goed mogelijk de best te doen. Wat opviel: Nikkie besteedt vooral veel tijd aan het zwaaien naar kinderen, Merel is zo fanatiek dat ze zelfs was kaapt met een stok (ja, ze staat hoog op onze radar!) en ook Rick Paul staat flink zijn best te doen. Zo erg dat hij bijna een zenuwinzinking krijgt omdat anderen aan 'zijn' kleding zitten. Uiteindelijk komt er geen geld in de pot: de kandidaten presteerden te goed.

Jij een joker, en jij een joker!

Rik is nog niet klaar met het geven van dilemma's. De volgende? 2000 euro uit de pot of binnen 2 minuten unaniem beslissen wie een joker krijgt – zonder te loten. De mannen vallen hierin op een positieve manier op. Zij nemen eigenlijk vrij soepeltjes het voortouw, vooral Niels, waardoor er geen geld uit de pot is gehaald en Niels een joker rijker is. De rest krijgt natuurlijk ook nog een kans: zij strijden door middel van potjes Jenga om meer van de felbegeerde houten schijven.

Nikkie is in haar element ("Laat Jenga nou net een van mijn favoriete spellen zijn. Ga ik dan eindelijk een keer winnen?"), tot grote afschuw van haar tegenstander Sarah ("Die is visagiste!"). Eerlijk: de Mol heeft hier niet veel te verdienen, behalve het tegenhouden van extraatjes voor kandidaten. Robèrt is daarom absoluut niet verdacht, want hij heeft duidelijk niet geoefend. Merel daarentegen... ze trekt het ene na het andere blokje met Mol-logo uit de toren. Ze moet er zelf om gniffelen: "Je zou bijna denken dat het een aanwijzing is."

De dilemma's zijn daarmee nog niet voorbij. Ook in de derde opdracht moeten ze een keuze maken: denken ze die binnen 30 of 45 minuten af te kunnen ronden? Met 30 minuten verdienen ze 1000 euro meer. Het overgrote deel wil voor veiligheid spelen. Vooral Sinan spreekt zich uit voor de 30 minuten (met bijval van Rick Paul, Merel en Nikkie), maar ze kiezen voor de 45. Merel probeert het spel nog te draaien door een 'vergissing' te maken tegenover Rik en te zeggen dat ze vertrouwen hebben in de kortere speeltijd. Jamie ziet er niet veel kwaad in: "Als rommelig zijn een beroep zou zijn, dan heeft Merel een beroep voor het leven." Of ze is de Mol, vriend.

Opvallend: Robèrt had de juiste oplossing voor de laatste buis (en is daarmee niet verdacht), Evelien vond een verdwaalde buis in het gras (wie heeft die daar gelegd?) en Sarah kwam eigenlijk vrij snel met de oplossing voor de puzzel. Ook Rick Paul vloog vrij behendig door het parcours heen: "Ik ben zo vaak verhuisd in Amsterdam; ik zag trapgaten voor me, bankstellen en koelkasten, en dit waren gewoon stalen buizen en blokjes." Niet verwonderlijk dus dat ze binnen een halfuur de opdracht volbrachten. De Mol kon niet tegen zoveel verhuisbehendigheid op

De Mollometer: even terugblikken…

Ja, fijn allemaal, die verdachte acties. Maar wat betekent dat nou allemaal? Geen nood: in de ‘Mollometer’ zetten we alles op een rijtje zodat jij voor de volgende aflevering je poule met een gerust hart kunt invullen. Of nou ja, voor zover mogelijk, want man o man... de aflevering eindigde met een dikke vette cliffhanger.

RTL bewees eerder dat ze weinig schaamte meer hebben door – als we de geruchten mogen geloven – de met verslavingen geteisterde Barbie te vragen als verleidster voor Videolands Temptation Island VIPS. Deze 8 BN’ers passen volgens ons véél beter op het eiland als verleider!

1. Rapper Sjors

Weet jij nog wat je deed rond deze tijd vorig jaar? Waarschijnlijk keek je – geef het maar gewoon toe – naar dé pornofilm van Rapper Sjors. Zijn volgende gig staat wat ons betreft klaar. Sjors bewees met zijn filmpie al dat ‘ie niet vies is van een seksueel avontuurtje. Toch wel een harde eis als je verleider wil zijn.
 

2. Kim Holland

Nu we toch in die sferen zitten: Kim Holland! Waarom vraag je? Waarom niet? Kimmie had ons al eerder uitgenodigd voor een, euhm, ‘evenement’, maar toen moesten we helaas cancelen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op het eiland kan ze als een soort oermoeder de andere verleidsters helpen. Niemand met zoveel ervaring als Kim Holland. Koop alvast extra vuurwerk, RTL!

Of Kim en Sjors samen. Ze bewezen eerder in een POWNED-filmpje al dat ze een gouden duo zijn.
 


3. Kees van der Staaij

Geen enkele Nederlandse politicus kreeg de afgelopen tijd zoveel shit over zich heen als good ol’ Kees van der Staaij. De SGP-frontman ondertekende de Nashvilleverklaring en dat kwam ‘m op een hoop meer dan terechte kritiek te staan. Drop Kees tussen de kandidaten en hij zorgt er in ieder geval voor dat ze nóóit maar dan ook nóóóóit meer vreemdgaan.
 


4. Meester Visser

Waarschuwing: Mr. Frank Visser zal géén goede verleider zijn. Hij is constant bezig om de regeltjes door te pluizen en waakt op iedereens persoonlijke erfgrens zodat niemand met een ander het bed in duikt. En ook: nooit meer ruzies. Het kampvuur verandert in een snoeiharde rechtszaal waarin niemand hem mag onderbreken. Geloof je ons niet? Check de meest spraakmakende zaken van meester Visser maar eens. “De zaak is afgedaan, dankuwel!”
 


5. Gordon

De kersverse Talpa-presentator Gordon zou door zijn sterrenstatus het BN’er-niveau van Temptation Island VIPS flink opschroeven. En met zo’n uitgesproken persoonlijkheid is het nóóit saai. Misschien is het na al die rellen (dit zijn de 7 grootste tot nu toe) en ruzies (hoi, Angela de Jong) eens tijd om op adem te komen. En hoe kan dat beter dan op een zonovergoten tropisch eiland vol met knappe kerels? Doen, Gordon!
 


6. Maarten van Rossem

Gaan we echt zo ver? Ja, dat doen we! Als je benieuwd bent hoe wanhopig sommige kandidaten zijn, moet je de nationale brompot Maarten van Rossem tussen de deelnemers zetten. Kijken of ze dan nog steeds wraak willen nemen op hun liefjes. Waarschijnlijk haken ze al af wanneer het Slimste Mens-jurylid ze voor de zoveelste keer op hun fouten wijst. Dat wordt een saai kampvuur...
 


7. Lieke van Lexmond

Bewees met de schaamteloze naaktshow Undress for Love, een van de pareltjes van de bloottelevisie, al dat ze niet vies is van plat vermaak. Dit lijkt ons een no-brainer. Ze staat ook al onder contract bij RTL!
 


8. Ilse Warringa

RTL zou er goed aan doen om actrice Ilse Warringa als VIPS-verleidster binnen te hengelen, maar op één voorwaarde. Ze moet het dan wel in character doen als Juf Ank! De kandidaten weten dan precies wat ze kunnen verwachten: lekker politiek incorrect, af en toe een liedje tussendoor en niet bang voor een confrontatie. Oké, we geven het toe: we haalden deze erbij omdat we gewoon héél erg uitkijken naar seizoen 2 van De Luizemoeder (het is bijna zover).
 


Bron header: Indebuurt Breda.