Met het megasucces van IT in ons achterhoofd kunnen we ons klaarmaken voor een najaar vol horror. Omdat je waarschijnlijk door de bomen het enge bos niet meer kunt zien een overzichtje van wat je de komende donkere maanden op het gebied van horror te wachten staat.

Article continues after the ad

Happy Death Day

Een heerlijke titel voor een heerlijke horrorfilm. Happy Death Day volgt Tree Gelbman, een studente die de ergste verjaardag ooit beleeft. Op het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord. Het is een dag die ze telkens opnieuw beleeft, van de alledaagse details tot aan het dodelijke einde dat ze elke dag weer moet doormaken. Om de cirkel te doorbreken zal ze moeten achterhalen wie de moordenaar is en waarom deze het op haar voorzien heeft. 

Vanaf 12 oktober 2017 in de bioscoop.

Cult of Chucky

Chucky is terug! Na al vier jaar vast te hebben gezeten in een gesticht voor crimineel gestoorden, is Nica Pierce (Fiona Dourif) ten onrechte overtuigd dat zij - en niet Chucky - haar gehele familie heeft vermoord. Haar psychiater introduceert een nieuwe therapeutische tool om de groepssessies met zijn patiënten te vergemakkelijken: de zogenaamde "Good Guy" pop, dat is uiteraard Chucky. Een reeks van gruwelijke sterfgevallen in het gesticht volgt. Nica begint zichzelf af te vragen of ze dan toch niet gek is, maar dan is het waarschijnlijk al te laat.

Vanaf 18 oktober 2017 op dvd en blu-ray te koop.

Jigsaw

Alweer het achtste deel in de Saw-reeks is Jigsaw. Eigenlijk was Saw 3D in 2010 het laatste deel, maar de makers wilden het tóch nog een keertje proberen. De film had eerst Saw: Legacy moeten heten, daarna Saw 8 maar uiteindelijk werd het toch Jigsaw. Het verhaal gaat 10 jaar na de dood van de beruchte Jigsaw-killer verder. Een nieuwe reeks moorden doet vermoeden dat Jigsaw een copycat heeft.

Vanaf 26 oktober 2017 in de bioscoop.

Flatliners

Vijf studenten geneeskunde hebben een obsessie met de dood. Ze starten met een gewaagd en gevaarlijk experiment: door hun hart voor een korte periode te stoppen, veroorzaken ze een bijna-doodervaring. Hierdoor krijgen ze inzicht in het leven na de dood. Maar hun experimenten worden steeds gevaarlijker en uiteindelijk worden ze achtervolgd door de zonden uit hun verleden, die opgeroepen worden door de paranormale gevolgen van hun bezoekjes naar ‘de andere wereld’.

Vanaf 9 november 2017 in de bioscoop. 

Polaroid

Bird Fitcher is een eenzame middelbare scholiere. Op een dag vindt ze een Polaroid camera. Al snel komt ze erachter dat de camera een verschrikkelijk geheim bevat: iedereen die ermee gefotografeerd is, komt uiteindelijk tot een tragisch en gewelddadig einde. Bird en haar vrienden moeten nog een nacht zien te overleven en het mysterie zien op te lossen voordat ze allemaal gedood worden. 

Vanaf 7 december 2017 in de bioscoop.