Friends: The Reunion met oa. Jennifer Aniston, Matt LeBlanc en David Schwimmer

Ook al zijn de zes hoofdrolspelers zo absurd rijk geworden dankzij Friends dat ze nooit meer hoeven te werken, hebben ze tijdens en na die serie ook veel films gemaakt. Daar zit een hoop rommel bij, maar zeker ook pareltjes her en der. We hebben de beste van iedere Friend gekeurd.

6. Matt LeBlanc: Lost in Space

Het cv van Matt LeBlanc heeft opvallend veel overeenkomsten met dat van Joey Tribbiani: het staat vol b-films en series die het niet lang vol hielden. Maar dankzij Friends kreeg hij toch een paar kansen in grote films, waarvan Lost in Space de leukste is. Hierin speelt hij een stoere ruimtepiloot die heldendaden laat zien tijdens een toekomstige ruimtemissie, waarbij de mensheid op zoek gaat naar een nieuwe thuisplaneet. Het resultaat is bepaald geen Han Solo, maar het is geinig om eens een hele andere kant van LeBlanc te zien.

 

5. Matthew Perry: 17 Again

Ongemak en sarcasme kun je wel overlaten aan Matthew Perry: dat heeft hij als Chandler seizoenenlang laten zien. In veel films die hij naast Friends heeft gemaakt, zet hij dat talent opnieuw aan het werk en de leukste van het stel is 17 Again. Hierin speelt hij een kerel die zich meer had voorgesteld van zijn leven en wenst dat hij weer 17 was. Die wens gaat nog in vervulling ook en zo verandert hij in Zac Efron. 

 

4. Lisa Kudrow: Booksmart

Lisa Kudrow is tijdens en na haar Friends-tijd veel te zien geweest in comedydrama’s die het goed deden in de filmhuizen. De laatste jaren speelt ze vaak de ietwat maffe moeder-rol en het is niet moeilijk voor te stellen dat haar dat uitstekend afgaat. Recent liet ze dat nog maar eens zien in Booksmart, een erg geslaagde tienercomedy over twee nerds die eindelijk eens gaan feesten nu hun schooltijd er bijna op zit. Kudrow speelt de veel te toffe, relaxte en begrijpende moeder van één van deze twee meiden.

Article continues after the ad
 

3. David Schwimmer: Madagascar

Oké, in Madagascar heeft David Schwimmer alleen een stemmenrol, maar die doet hij zo perfect, dat deze animatiefilm toch op de lijst mag. Ross kan soms een zenuwpees zijn, maar voor zijn rol als giraffe Melman draait hij die volumeknop helemaal open. Het beest is een bibberig hypochonder met constante zorgen over van alles en nog wat en de stem van Schwimmer had daar niet beter bij kunnen passen. Hij herhaalde die in de twee sequels.

 

2. Courteney Cox: Scream

Sommige Friends-acteurs gebruiken hun uitstapjes naar films om de sterke punten die ze laten zien in de serie nog eens extra uit te buiten, maar anderen maken liever van de gelegenheid gebruik om het even helemaal anders te doen. Courteney Cox zit in die laatste categorie. In Scream en z’n vervolgen speelt ze een nare riooljournalist die de heldin van deze slasherfilm op de huid zit. Misschien wel het tegenovergestelde dus van neatfreak Monica, die nog nooit een vlieg kwaad heeft gedaan. 

 

1. Jennifer Aniston: Office Space

Met de vele romcoms die Jennifer Aniston heeft gemaakt, is zij met afstand de succesvolste Friend waar het op films aankomt. Maar haar allerleukste film is de cultklassieker Office Space, gemaakt door de man achter Beavis & Butt-Head en Silicon Valley. Aniston speelt de grote liefde van een kantoorslaaf die op een dag besluit om schijt te hebben aan zijn doodsaaie baan: een houding die hem alleen maar meer succes oplevert. Office Space was destijds geen succes, maar heeft dat ruimschoots goedgemaakt dankzij de harde kern van fans die gaandeweg de film ontdekte.

 

We stikken van de Friends-nieuwtjes bij Veronica Superguide! Hier lees je bijvoorbeeld over de vijf grootste fouten in Friends.