Naar welke reboot kijk jij het meest uit?

Als het concept een denderend succes was, waarom zou je het dan veranderen? Dat is ongetwijfeld wat de makers van deze films gedacht moeten hebben. In 2017 zullen heel wat kaskrakers in een nieuw jasje gestoken worden. Naar deze films kijken wij het meeste uit.

More content below the advertising

Kong: Skull Island

9 maart in de bioscoop

We zijn King Kong nog lang niet zat! In Kong: Skull Island gaan we iets verder terug in de tijd: de Vietnam-oorlog is nog gaande. Ontdekkingsreizigers willen de flora en fauna van Skull Island ontdekken, maar komen er tot hun schrik achter dat Kong en zijn ‘schedelkruipers’ hier huishouden.

Power Rangers

23 maart in de bioscoop

Wie heeft er niet ooit in zijn leven deel uit willen maken van deze fantastic five? De Power Rangers zijn al sinds 1993 de aarde aan het beschermen op tv. De filmversie krijgt een iets serieuzere kijk op de kleurrijke superhelden. En dus kunnen we een spannende film bomvol actie verwachten.

Beauty And The Beast

29 maart in de bioscoop

O, op deze film kunnen we niet wachten! Disney heeft er wel een handje van om oude klassiekers tot live action-films om te toveren, maar nog niet eerder waren er zulke hoge verwachtingen! Nu maar wachten of de film met Emma ‘Belle’ Watson ze waar kan maken.

Ghost in the Shell

30 maart in de bioscoop

De live action-remake van de gelijknamige tekenfilmserie/manga heeft Scarlett Johansson gestrikt voor de hoofdrol. Als zij geen bioscoopgangers lokt, dan doen het spannende plot en de geweldige visuals dat wel!

Baywatch

11 mei in de bioscoop

Strakke lichamen, slow motion-scènes en hier en daar wat actie: het werkte in de originele tv-serie zo goed, dat we het dit jaar dunnetjes over doen in de vorm van een bioscoopfilm. Baywatch, met Dwayne Johnson en Kelly Rohrbach, neemt echter wel de 21 Jump Street-route door 100% voor comedy te gaan.

The Mummy

8 juni in de bioscoop

"This movie will scare the shit out of you", beloofde Russell Crowe, die naast Tom Cruise een rol in de film gescoord heeft. En dat geloven we meteen! Van de droge humor die de films met Brendan Fraser en Rachel Weisz zo populair maakten, zien we waarschijnlijk niets meer terug.

It

7 september in de bioscoop

In 2017 is het ook weer tijd voor It om in de gedaante van doodenge Pennywise the Dancing Clown een heleboel kinderleventjes te ruïneren. De oorspronkelijke kinderen uit de film zijn inmiddels volwassen en komen na dertig jaar weer samen. Raad eens wie er ook langs komt?

Jumanji

22 december in de bioscoop

De nieuwe Jumanji is eigenlijk meer een vervolg op de film uit 1995 dan een remake. De vier hoofdrolspelers verschijnen niet als zichzelf, maar worden vertolkt door avatars. En die worden gespeeld door niemand minder dan Dwayne "The Rock" Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan en Jack Black.

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.