Het is weinig acteurs gegeven om in hun carrière één legendarisch personage te spelen, laat staan twee. Vier jaar na zijn eerste avontuur als Han Solo: Raiders of the Lost Ark, met Harrison Ford als Indiana Jones!

Article continues after the ad

Raiders of the Lost Ark

Indiana Jones heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een avonturier die voor niets terugschrikt om zijn doel te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn voornaamste tegenstrever is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van Nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de Nazi's dat doen.

Cast en recensie

Naast Harrison Ford zien we in deze klassieker uit 1981 ook John Rhys-Davies (The Lord of the Rings), Alfred Molina (Spider-Man 2), Karen Allen, Wolf Kahler, Paul Freeman en Ronald Lacey. De regie was natuurlijk in handen van Steven Spielberg, die ook de drie Indiana Jones-films hierna regisseerde. Uit de recensie van Veronica Magazine: "Een hommage aan de jaren 30-films, boordevol visueel spektakel, overweldigende decors, humor, actie en prachtige special effects." De perfecte score van vijf sterren, om 20:00 uur op SBS6!