Harrison Ford kruipt voor de derde keer in de huid van avonturier Indiana Jones en gaat op zoek naar de heilige graal in deze perfecte mix van avontuur, fantasy, actie en humor.

Article continues after the ad

Indiana Jones and the Last Crusade

In 1912 zit een jonge Indiana Jones een bende achterna die een kostbaar kruis heeft gestolen. Wanneer het hem uiteindelijk gelukt is het juweel te bemachtigen en aan historicus Marcus Brody te overhandigen, kan hij opnieuw zijn baan als leraar oppikken. Op een dag wordt hij na schooltijd opgepikt en meegenomen naar de rijke Walter Donovan. Deze bezit een steen, waarop een soort beschrijving staat die naar de Heilige Graal moet leiden. In het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van dokter Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Heilige Graal. Eindelijk kan hij samen met zijn vader naar Afrika vertrekken, maar hij is natuurlijk niet de enige die de waardevolle Heilige Graal op de kop wil tikken ...

Cast en recensie

De rol van Indiana Jones wordt natuurlijk gespeeld door Harrison Ford. De andere genoemde karakters zijn van achtereenvolgens Denholm Elliott (Trading Places), Julian Glover (For Your Eyes Only), Sean Connery en Alison Doody (A View to a Kill). Uit de recensie van Veronica Magazine: "De succesformule is ongewijzigd gebleven, maar dit deel heeft als grote pluspunt de aanwezigheid van Connery in de rol van Fords vader. De wisselwerking tussen hen is briljant en staat garant voor de nodige komische momenten." Vijf van de vijf sterren, om 20:30 uur op SBS6!