De Battles, The Voice of Holland 2021, Martijn Krabbe

Na acht bloedstollende auditierondes zijn De Battles van The Voice of Holland eindelijk aangebroken. Alle artiesten voor wie eerder is gedrukt, denken binnenkort in die Ring te staan, maar dat is dit jaar ineens geen zekerheid meer! 

Article continues after the ad

De Battles zien er dit jaar namelijk op diverse punten anders uit.

Vroegtijdige eliminatie 

Coaches Jan Smit, Ali B, Anouk en Waylon kunnen er namelijk dit jaar voor kiezen om zogenoemde 'triobattles' te organiseren. Als je als kandidaat tegen twee anderen staat (in plaats van de één), kan het avontuur nog sneller voorbij zijn dan je met je ogen kan knipperen. De coach bepaalt namelijk vlak na de repetities al wie van die drie vroegtijdig afvalt. Deze kandidaat kan dus ook niet meer gestolen worden door één van de andere coaches en ziet zijn kans om in de Battle te strijden aan zijn neus voorbijgaan.

Je eigen kandidaat 'saven' 

Ook het 'stelen' werkt dit jaar iets anders dan we gewend zijn. Normaal gesproken had de coach geen zeggenschap meer over zijn pupil als ie niet de voorkeursstem krijgt, maar ook dat is veranderd. Dit keer kan een coach die kandidaat nog 'saven'! Maar, mocht tegelijkertijd een andere coach deze kandidaat 'stelen' ligt de bal opnieuw bij de zanger(es): blijft hij of zij trouw aan zijn eigen coach of kiest hij/zij toch voor een plek op de stoel van een van de andere coaches? Net als vorig jaar moet de kandidaat zowel op de 'save' als de 'steal' wel alle Battle-rondes blijven zitten. Dat kan dus voor een hoop nieuwe spanningen zorgen, als daar niet al genoeg van was.

We kunnen dus wel zeggen: 'Let's get ready to rumble!' Bekijk hieronder alvast een kort fragment.

The voice of Holland is vanavond te zien vanaf 20.00 uur op RTL 4.