Aan de trailer van het zesde en laatste seizoen van Girls te zien is iedereen weer lekker zichzelf, en dat is ook precies hoe we afscheid willen nemen.

Article continues after the ad

6 seizoenen Girls

Het had weinig gescheeld, of we waren nooit bij dit moment aanbeland. Lena Dunham (Hannah) en Jemima Kirke (Jessa) gingen voor de start van het tweede seizoen bijna met elkaar op de vuist, wat de serie tot een zeer vroegtijdig einde had kunnen brengen. Gelukkig zijn we inmiddels vier seizoenen verder, en heeft Lena Dunham om veel betere redenen besloten ermee te stoppen. "In de VS gaan series vaak net te lang door", verdedigde ze haar beslissing eerder tegenover Variety. "Ik hou meer van het Britse model: erin en eruit."

Laatste hoofdstuk

Seizoen 6 betekent dus vrij letterlijk het laatste hoofdstuk voor Hannah, die nog altijd bezig is met "overal een mening over hebben, terwijl ik nergens om geef". Ze heeft daarmee in ieder geval de professionele interesse gewekt van een personage van Chelsea Peretti (Brooklyn Nine-Nine), en we weten ook dat Matthew Rys (The Americans) een nog nader te bepalen rol heeft in het laatste seizoen.

De trailer laat vooral zien dat iedereen nog net zo'n heerlijk emotioneel wrak is als voorheen, en dat de vriendschappen en levensstappen zich met tranen van het lachen én huilen voortbewegen, net als in het echt. De serie blijft zo te zien lekker dicht bij zichzelf, en we zouden het ook niet anders willen zien. Het zesde seizoen van Girls gaat op 12 februari in première op HBO. Klanten van Ziggo kunnen de serie kijken met een aanvullend zenderpakket. In België wordt de serie uitgezonden door CAZ. De premiumoptie van Ziggo daargelaten is er nog geen Nederlandse zender die de serie heeft aangeschaft.