The Voice Kids

In een realityshow wordt niet geacteerd. In plaats daarvan volgen we de 'realiteit'. Gelukkig zijn kinderen áltijd eerlijk! Een realityshow met kinderen levert daarom vaak schitterende tv op. Kijk maar eens naar de 9 leukste realityshows met kinderen!

9. Een Huis Vol

In de realityserie Een Huis Vol worden extreem grote gezinnen gevolgd. We zien hoe het dagelijks leven er voor hen uitziet. Wij vinden dat fascinerend! Dat geldt ook zeker voor het meest recente seizoen: Een Huis Vol In Quarantaine, dat opgenomen is tijdens de coronacrisis. Hoe word je niet stapelgek met de heeeeeele dag 16 man om je heen?

 

8. Kijkbuis Kids

In Kijkbuis Kids kijkt een vaste groep kinderen, omringd door camera's, vanaf de bank thuis naar tv-programma’s voor volwassenen. En zoals je dat van kinderen mag verwachten, zijn ze niet te beroerd om hun ongezouten mening te geven! Zo leerden we afgelopen seizoen bijvoorbeeld wat zij van Chateau Meiland en Sterren op het doek vinden.

Article continues after the ad

 

7. MasterChef Junior

De kookcompetitie MasterChef is al jarenlang een hit en dus kon een spin-off niet uitblijven! In MasterChef Junior nemen kleine kookwondertjes het tegen elkaar op. En dat is tegelijkertijd super aandoenlijk en super jaloersmakend… Waarom kan iemand van acht beter koken dan wij? Minder bekend, maar net zo leuk is trouwens de Britse versie: Junior MasterChef.

 

6. Hotter Than My Daughter

Oké, meestal draait het in Hotter Than My Daughter om buitensporig geklede ouders… Soms zijn het echter ook de kinderen die de show stelen! En je raadt het al: dat zijn juist onze favoriete afleveringen. Neem de tienjarige Lola, die compleet klaar was met haar moeders kledingstijl: “Ik zeg gewoon dat mama mijn oudere zus is.”

 

5. ZigZag

Op nummer vijf in onze toplijst met de leukste realityseries met kinderen vind je een golden oldie: ZigZag. In deze spelshow bonden twee teams van twee leerlingen uit groep acht de strijd met elkaar aan. Helaas worden er sinds 2009 al geen nieuwe afleveringen van ZigZag meer gemaakt… Nou weten we toevallig dat oud-presentatrice Yvon Jaspers haar handen op dit moment vrij heeft… Dus wij zien mogelijkheden!

 

4. CupCakeCup

Kookprogramma’s met kinderen zijn razend populair! Zo bewijst ook CupCakeCup, dat al sinds 2012 jaarlijks in de kerstvakantie wordt uitgezonden. Een programma waarin aan de lopende band cupcakes worden gebakken? What is not to like? Extra bonuspunten voor de aanwezigheid van onze favoriete Bourgondiër Robèrt van Beckhoven, die weigert calorieën te tellen!

 

3. The Voice Kids

Van alle The Voice of Holland-varianten vinden wij de editie met kinderen stiekem het leukst. Alhoewel die senioren ook best een lekker moppie kunnen zingen, gaat er toch niets boven jong talent! Neem de 15-jarige Dax, die afgelopen seizoen The Voice Kids wist te winnen. Laten we nog effe één keertje terugkijken naar zijn spetterende optreden.

 

2. Praatjesmakers

In de Praatjesmakers-studio voerde Jochem van Gelder spontane gesprekken met kinderen van vier tot en met zeven jaar. De naam ‘Praatjesmakers’ slaat natuurlijk op de heerlijk verrassende en eerlijke uitspraken die Jochem aan de kinderen wist te ontlokken. Helaas is het programma al weer een poos van de buis… Maar gelukkig staat YouTube vol met gouden momenten!

 

1. Het Geheime Leven van 4-jarigen

In Het Geheime Leven van 4-jarigen mogen we vierjarigen in hun eigen leefwereld observeren. Hoe gaan de kinderen met elkaar om als er geen volwassenen in de buurt zijn? Het Geheime Leven van 4-jarigen is bijzonder genoeg trouwens niet alleen leuk voor ouders, maar ook interessant (én bovenal hilarisch) voor volwassenen zonder kinderen!

 

Krijg je geen genoeg van reality-tv? Eerder zetten we al eens de spraakmakendste realityshows voor je op een rijtje. Of wat denk je van dit lijstje met heerlijke trash tv?

Ook leuk: vanavond gaat Heel Holland Bakt Kids van start! Schakel om 19.25 uur in op NPO Zapp om te beoordelen of dat programma ook een plekje verdient in dit toplijstje!