Stranger Things 3

Young adult-series zijn alleen geschikt voor tieners? We dachten het niet! Deze 9 series zijn heerlijk om te kijken, of je nu jong of stokoud bent. Laat je verrassen door de 9 beste young adult-series ooit!

9. The 100

In The 100 keren 100 bewoners van een ruimtestation terug naar de aarde. Ze willen testen of de verwoeste planeet weer bewoonbaar is, of in elk geval bewoonbaar gemaakt kan worden. Deze 100 krijgen het al snel te stellen met mensen die het tóch wisten te redden op het geruïneerde aardoppervlak. En wat schetst hun verbazing? Die zijn na een eeuw hongerlijden en doodsstrijd niet allemaal even vriendelijk... Seizoen 7 van The 100 check je nu op Netflix.

The 100

 

Article continues after the ad

8. Gossip Girl

De reboot van Gossip Girl is helaas uitgesteld tot volgend jaar vanwege een zeker virus dat wereldwijd rondgaat. Maar gelukkig staat de originele serie wel in zijn totaliteit op Netflix en kun je hoofdrolspeler Penn Badgley natuurlijk ook bewonderen in het geweldige You. Lekker wegzwijmelen bij Penn... ennuh, oh ja, de rest van Gossip Girl is ook wel goed!

 

7. Glee

Glee was met het overlijden van Naya Rivera op een heel verdrietige manier in het nieuws deze zomer… De actrice kwam om het leven nadat ze een stukje ging zwemmen. Gelukkig wist ze haar zoontje nog net te redden. We kunnen geen mooier eerbetoon bedenken dan gewoon alle afleveringen van Glee nog eens te bingen. Daarnaast wijzen we je ook graag nog even op dit toplijstje, waarin we al onze favoriete covers uit deze geweldige young adult-serie voor je op een rijtje zetten. Glee bevat fenomenale muziek, drama, humor en romantiek. Geen wonder dat de halve wereld het op z'n hoogtepunt keek!

 

6. Riverdale

Ondanks alle geweldige spin-offs is Riverdale zelf toch nog altijd onze favoriet! De serie volgt Archie Andrews en zijn romantische en spannende avonturen in het dorpje Riverdale. De serie is gebaseerd op de stripboekenreeks Archie, maar is een stuk duisterder en volwassener dan zijn grote voorbeeld. P.S. Mocht je op zoek zijn naar nog meer leuke young adult-series dan wijzen we je graag op de rest van het aanbod van zender The CW. Denk bijvoorbeeld aan Supernatural en Jane the Virgin.

Cole Sprouse en Lili Reinhart, Riverdale

 

5. The Vampire Diaries

Aan lekkere vampiers geen gebrek in The Vampire Diaries! Dat is echter niet onze enige reden om de serie op te nemen in ons lijstje met de beste YA-series! De serie volgt Elena Gilbert (Nina Dobrev) en speelt zich af in Mystic Falls, Virginia. Een stad met een bovennatuurlijke geschiedenis. Of nou ja, ‘geschiedenis’… Ook in het heden zijn er nog genoeg bovennatuurlijke wezens te vinden in Mystic Falls, waaronder de vampierbroers Stefan en Damon Salvatore.

 

4. Anne With An E

Anne With An E is een hartverwarmende serie over het weesmeisje Anne Shirley, gebaseerd op de boeken Anne of Green Gables van Lucy Maid Montgomery. De serie speelt zich af in de jaren 90 van de negentiende eeuw. Oorspronkelijk was Anne With An E bedoeld als limited serie. De serie bleek echter zo’n groot succes dat Netflix en CBC hun krachten bundelden. Zodoende kun je nu van 3 seizoenen van Anne With An E genieten!

 

3. Gilmore Girls

"Where you lead, I will follow..." Het welbekende introliedje klinkt ons als muziek in de oren en doet ons terugverlangen naar het schattige stadje Stars Hollow waar Rory Gilmore en haar moeder Lorelai hun levens leiden. Met de komst van de oorspronkelijke serie Gilmore Girls gaf Netflix al gehoor aan deze wens, maar we noemen ook graag de revival. Jaren na afloop van de originele serie kwam de streamingdienst met de eveneens heerlijke opvolger Gilmore Girls: A Year in the Life.

 

2. Sex Education

Asa Butterfield speelt Otis, een verlegen tiener met een moeder die seksexpert is. Hij wordt door een vriendin aangemoedigd om zelf sekstherapie te gaan geven, want zijn hopeloze schoolgenoten kunnen wel wat hulp gebruiken. Het tweede seizoen van de coming-of-age-serie Sex Education staat nu op Netflix, met alle ongemakkelijke en hilarische scènes die daarbij horen. De NSFW-openingsscène zet wat dat betreft meteen de toon! Heb jij alle afleveringen al gebinged? Deze 7 series zijn perfect om na Sex Education te kijken!

sex education otis maeve netflix

 

1. Stranger Things

Het kijkcijferkanon van Netflix mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met fijne young adult-series! Stranger Things combineert de drama en romantiek van een young adult-serie met Stephen King-achtige horror. Voeg daar een jaren 80-thema aan toe en je hebt iets dat zowel nostalgisch en vertrouwd voelt als modern en verfrissend! Het vierde seizoen van Stranger Things stond vermoedelijk op de planning voor eind 2020, maar toen liet corona Hollywood als een kaartenhuis ineenstorten. Moet je nog beginnen aan Stranger Things en ben je bang de draad niet meer op te pakken? No worries, niemand minder dan Henny Huisman praat je graag even bij!

 

Geen zin om een serie te kijken of heb je als echte liefhebber van het genre deze lijst al afgewerkt? We zijn pas net begonnen! Dit zijn namelijk de 7 beste young adult-films ooit gemaakt!