beste drugsseries breaking bad the wire undercover

Series over drugs staan garant voor keiharde actie en hartverscheurend drama. En laten dat nou net dé ingrediënten van een geweldige serie zijn! Dit zijn de negen beste series over drugs.

9. Weeds (2005 – 2012)

Dat series over drugs niet altijd heel duister hoeven te zijn, bewijst Weeds. In deze komische serie van de maker van Orange Is The New Black volgen we Nancy Botwin (Mary-Louise Parker). Nadat haar man overlijdt en het gezin geen inkomsten meer heeft, besluit Nancy wiet te gaan dealen. Haar wiet vindt gretig aftrek in de buitenwijk waar ze woont, maar andere dealers zitten niet te wachten op concurrentie. En tot overmaat van ramp wordt Nancy ook nog verliefd op… een politieagent!

 

8. Power (2014 – 2020)

James St. Patrick lijkt het allemaal te hebben: een prachtige vrouw, een luxe penthouse en een succesvolle nachtclub. Al snel blijkt dat de succesvolle zakenman eigenlijk een dubbelleven leidt… Hij staat namelijk aan het hoofd van een drugsimperium. In de onderwereld is hij bekend als Ghost, dé dealer voor de allerrijksten in New York. Hoe lang kan hij zijn twee levens gescheiden houden? Misschien moet je even inkomen, maar de aanhouder wint: Power is een heerlijke, over the top gangsterserie.

Article continues after the ad

 

7. Snowfall (2017 – heden)

Snowfall speelt zich af in het Los Angeles van de vroege jaren 80. Het moment waarop de stad te maken krijgt met de eerste crack-epidemie. We zien door de ogen van verschillende personages wat de invloed van de drug op de cultuur van de stad is. Onder hen bijvoorbeeld een straatjochie, een Mexicaanse worstelaar en een CIA-agent. Al deze personages liggen met elkaar op ramkoers… en dat maakt Snowfall tot verslavend bingevoer!

 

6. Undercover (2019 – heden)

Het tweede seizoen van Undercover had een flink tekort aan Ferry (Frank Lammers), maar het derde seizoen zit weer vol met de knuffelbare drugsbaron. Hij is namelijk uit de bak en moet meteen weer… aan de bak! Zijn XTC-imperium brokkelt in rap tempo af en dat kan Fer natuurlijk niet over zijn kant laten gaan. Ook oud-undercoveragent Bob (Tom Waes) keert terug: door zijn leugens in seizoen twee wordt hij aangeklaagd en hangt hem een zware straf boven het hoofd.

Lees ons interview met Frank over zijn transformatie tot Ferry.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Ozark (2017 – 2022)

Wanneer je klaar bent met Undercover kun je in januari door met het extra lange vierde en laatste seizoen van Ozark! In deze serie volgen we Marty, Wendy en hun kinderen. Op het eerste gezicht lijkt het een normaal gezinnetje… Totdat we leren dat Marty zich bezighoudt met het witwassen van drugsgeld voor een Mexicaans drugskartel. In Ozark is niemand veilig en hangen geweld en drama altijd in de lucht. Een superspannende Netflix-serie, die wij in onze recensie beloonden met vier dikke sterren.

 

4. Narcos (2015 – 2017)

Narcos vertelt het (waargebeurde) verhaal over de groeiende cocaïnekartels in de jaren 80. Centraal staan de beruchte Colombiaanse cocaïnekoning Pablo Escobar (Wagner Moura) en DEA-agent Steve Murphy (Boyd Holbrook), die naar Colombia is gestuurd om Escobar gevangen te nemen. Narcos is extreem spannend en enorm populair… Geen wonder dus dat er een vervolgserie kwam over de drugsbendes van Mexico. Gelukkig is Narcos: Mexico (bijna) net zo goed als zijn voorganger!

Zin in meer vermaak à la Narcos? Probeer dan vooral deze vijf series eens!

 

3. Oz (1997 – 2003)

De nummers twee en één in deze toplijst met de beste series over drugs zullen je waarschijnlijk niet verbazen. Onze nummer drie is misschien iets minder bekend. We hebben het over Oz, een geweldige gevangenisserie die eind jaren 90 te zien was op tv. In de zwaarbewaakte gevangenis Emerald City doet de directeur zijn uiterste best om drugs buiten de muren te houden… Het kat-en-muisspel winnen van al die geslepen en meedogenloze gevangen blijkt echter heel lastig.

 

2. Breaking Bad (2008-2013)

In Breaking Bad zien we hoe Walter White (Bryan Cranston) langzaamaan wegglijdt in het criminele circuit. Wanneer hij hoort dat hij longkanker heeft, begint hij meth te produceren om de financiële toekomst van zijn familie veilig te stellen. Zijn verandering van brave huisvader tot meedogenloze drugsbaron omspant meer dan 60 afleveringen, die ons week na week aan de buis gekluisterd hielden. Dat we zo van Breaking Bad houden, maakte het extra leuk om deze negen fouten op te sporen!

Dat je Better Call Saul ook moet kijken als Breaking Bad-liefhebber spreekt voor zich!

 

1. The Wire (2002 – 2008)

The Wire is een rauw misdaaddrama dat alle kanten van de drugshandel in Amerika belicht: van de straat tot de Senaat. In deze wereld vervagen de scheidslijnen tussen goed en kwaad. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de politie als de daders. En daardoor blijkt dat niemand altijd goed óf slecht is: je leert van alle personages in deze geweldige HBO-serie houden. Idris Elba in zijn doorbraakrol als de ambitieuze gangster Stringer Bell vormt daarbij natuurlijk de kers op de taart.

 

Wil je liever een film over drugs kijken? Hebben we ook voor je! Dit zijn wat ons betreft de zeven beste drugsfilms.