Scene uit Da 5 Bloods

Eerder brachten we jullie al de allerbeste films die nu op Netflix staan, maar… daar past natuurlijk niet álles in. En veel nieuwe films – die nu nog geen kans maken op een plek in die lijst - zijn zéker de moeite waard. Dit zijn de allerbeste Netflix-films van 2020 tot nu toe!

1. Extraction

Wie houdt er niet van Chris Hemsworth? Als je meteen ‘ik’ roept, kun je deze Netflix Original gerust overslaan. Je krijgt héél veel Hemsworth voor je geld dus daar moet je wel tegen kunnen. In Extraction speelt de Thor-acteur de snoeiharde huurling Tyler Rake die naar Bangladesh wordt gestuurd om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden. Het is allemaal niet baanbrekend, maar het kijkt zéér lekker weg. Daarnaast zijn de actiescènes om te smullen en dat kan ook niet anders met ervaren stuntman Sam Hargrave op de regisseursstoel. Heeft Netflix hier zijn eigen John Wick-franchise te pakken?


2. The Half of It

Er staat enorm veel young adult slash coming-of-age-meuk op Netflix. En als er dan opeens een héle goede tussenzit, zoals The Half of It, valt het extra op. En terecht. Deze film draait om de Chinees-Amerikaanse topstudente Ellie Chu. Ze besluit de typische jock Paul Munsky te helpen met zijn love letter aan de beeldschone Aster. Ellie valt - verrassing - óók op Aster en maakt tevens een bijzonder diepgaande connectie met Paul. The Half of It is niet alleen bijzonder, maar ook hartverwarmend, hoopgevend, scherp én gevat.


3. A Secret Love

De documentaire A Secret Love doet je hart smelten. Deze door Ryan Murphy (Glee, Hollywood, American Horror Story) geproduceerde topper duikt in de levens van de vrouwen Pat Henschel en pro baseball-speelster Terry Donahue. Zij vormen sinds 1947 een koppeltje, maar hielden hun relatie heel lang geheim. Nu ze eindelijk uit de kast zijn gekomen blikken ze openhartig terug op hun leven in de kast en hun onbegrensde liefde voor elkaar. Probeer hier maar eens zonder tranen van geluk doorheen te komen!


4. Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado

Nog een nieuwe Netflix-docu die je echt niet mag missen: Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado. En wie op het eerste oog wellicht aan een Tiger King-achtige situatie denkt, heeft het mis. Astroloog Walter Mercado - wereldberoemd in Latijns-Amerika - is inderdaad een beetje extra, maar zijn levensverhaal is veel hoopgevender, gelaagder en genuanceerder dan Joe Exotics shitshow. Deze Walter ging van gevoelige plattelandsjongen naar absolute tv-sensatie en de docu laat zien hoe het nu met deze living legend gaat. We keken ademloos en met diepe bewondering naar deze man én deze fantastische docu. Gaat dat zien.


5. The Old Guard

Net als bij Extraction voelen we bij The Old Guard een franchise aankomen! Deel een van deze comic-verfilming met actie-bazin Charlize Theron is nog geen perfect afgewerkt pareltje. In plaats daarvan krijgen we een ietwat rommelig, maar ergens ook wel indrukwekkend spektakel voorgeschoteld waarin vooral Charlize - als onsterfelijke, eeuwenoude superheldin - een verpletterende indruk maakt met haar vechtscènes. Met Hollandse trots Marwan Kenzari in een grote rol.


6. Da 5 Bloods

De maatschappijkritische oorlogsfilm Da 5 Bloods van Spike Lee weet flink te overtuigen. We volgen vijf oorlogsveteranen die jaren later terugkeren naar Vietnam om de stoffelijke resten van hun vroegere aanvoerder (gespeeld door Chadwick Boseman uit Black Panther) te vinden, net als de goudstaven die ze bij zijn lijk hebben begraven. De chemie tussen de mannen, de scherpe maatschappijkritiek en het moeiteloos mixen van genres; Spike Lee flikt 't gewoon weer en dat is knap.


7. Time to Hunt

De Zuid-Koreaanse Netflix-actiethriller Time to Hunt laat je ruim twee uur lang in zinderende spanning - op een goede manier! We volgen vier criminele vrienden in een futurustische, door een financiële crisis verziekte wereld vol corruptie, onrust en geweld. De vrienden plannen nog een grote heist om uiteindelijk de stad uit te kunnen vluchten. Het doel? Een casino, waar ze op het dollars hebben gemunt. Ze stelen per ongeluk meer dan gepland en krijgen gangsters achter zich aan. Maar, misschien nog wel het engste en tegelijkertijd beste onderdeel van Time to Hunt: de gangsters schakelden de gestoorde moordenaar Han in. Bereid je voor op heel veel puntje van je stoel-momenten. 


8. Horse Girl

Community-actrice Alison Brie speelt de pannen van het dak in de unieke Netflix-film Horse Girl. De Original, tevens geschreven door Alison, laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. Comedy, een vleugje horror, thriller-elementen: het zit er allemaal in. Waar Horse Girl om draait? De eenzame en geïsoleerde winkelmedewerker Sarah. Ze verliest zichzelf steeds meer in de waangedachten waar ze aan lijdt en heeft steeds meer moeite met het onderscheiden van visioenen en de echte wereld. Al met al is Horse Girl een lekker experimentele psychologische film die je gerust een kans mag geven.


9. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

In een melige bui? Dan moet je Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga - Netflix' grote ode aan het heerlijke liedjesfestijn - direct aanslingeren. Deze comedy-topper met Will Ferrell en Rachel McAdams, als wanhopig muziek-duo Fire Saga, is één grote liefdesbrief aan het Songfestival. We zien door de ogen van stumperds Lars Erickssong (Ferrell) en Sigrit Ericksdottir (McAdams) wat de competitie nu zo speciaal maakt. Gelukkig vangt deze film het campy, over the top-imago van het Songfestival perfect en dat is al een hele prestatie op zich. Douze points!