Scene uit Da 5 Bloods

Eerder brachten we jullie al de allerbeste films die nu op Netflix staan, maar… daar past natuurlijk niet álles in. En veel nieuwe films – die nu nog geen kans maken op een plek in die lijst - zijn zéker de moeite waard. Dit zijn de allerbeste nieuwe Netflix-films die in 2020 uitkwamen!

Bekijk ook de lijst met de 11 beste nieuwe Netflix-series van 2020.

Article continues after the ad

1. Extraction

Wie houdt er niet van Chris Hemsworth? Als je meteen ‘ik’ roept, kun je deze Netflix Original gerust overslaan. Je krijgt héél veel Hemsworth voor je geld dus daar moet je wel tegen kunnen. In Extraction speelt de Thor-acteur de snoeiharde huurling Tyler Rake die naar Bangladesh wordt gestuurd om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden. Het is allemaal niet baanbrekend, maar het kijkt zéér lekker weg. Daarnaast zijn de actiescènes om te smullen en dat kan ook niet anders met ervaren stuntman Sam Hargrave op de regisseursstoel. Heeft Netflix hier zijn eigen John Wick-franchise te pakken?


2. The Half of It

Er staat enorm veel young adult slash coming-of-age-meuk op Netflix. En als er dan opeens een héle goede tussenzit, zoals The Half of It, valt het extra op. En terecht. Deze film draait om de Chinees-Amerikaanse topstudente Ellie Chu. Ze besluit de typische jock Paul Munsky te helpen met zijn love letter aan de beeldschone Aster. Ellie valt - verrassing - óók op Aster en maakt tevens een bijzonder diepgaande connectie met Paul. The Half of It is niet alleen bijzonder, maar ook hartverwarmend, hoopgevend, scherp én gevat.


3. Enola Holmes

Misschien is niet iedereen even gecharmeerd van een familievriendelijke versie van Holmes, maar 'het zusje van' introduceert het bekende detective-gezin aan een hele nieuwe generatie. En dat komt natuurlijk vooral door Millie Bobby Browns overtuigende hoofdrol als Enola, de jongste Holmes-telg. Ze zet hier grotendeels in haar eentje een puike avonturenfilm neer en dan hebben we het nog niet eens gehad over de twee Sherlock-broers, gespeeld door hunks Henry Cavill en Sam Claflin. En zeg nu zelf: een film met zó'n hoge Rotten Tomatoes-score kunnen we natuurlijk moeilijk laten liggen.


4. Jingle Jangle: A Christmas Journey

Speelgoeduitvinder Jeronicus Jangle (Forest Whitaker) had ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land, totdat zijn leerling Gustafson ‘m verraadde en Jeronicus als een knorrige oude man achterbleef. Wanneer zijn geniale en vrolijke kleindochter Journey voor de deur staat, krijgt Jeronicus' leven een broodnodige impuls. Deze uitmuntende film zit vol magie. Een sprankelend sprookje voor jong en oud, zonder cynisme of volwassen grapjes die de kids niet begrijpen. We durven best te zeggen dat dit een kerstklassieker wordt waar we elk jaar weer opnieuw naar gaan kijken!


5. The Old Guard

Net als bij Extraction voelen we bij The Old Guard een franchise aankomen! Deel een van deze comic-verfilming met actie-bazin Charlize Theron is nog geen perfect afgewerkt pareltje. In plaats daarvan krijgen we een ietwat rommelig, maar ergens ook wel indrukwekkend spektakel voorgeschoteld waarin vooral Charlize - als onsterfelijke, eeuwenoude superheldin - een verpletterende indruk maakt met haar vechtscènes. Met Hollandse trots Marwan Kenzari in een grote rol.


6. Da 5 Bloods

De maatschappijkritische oorlogsfilm Da 5 Bloods van Spike Lee weet flink te overtuigen. We volgen vijf oorlogsveteranen die jaren later terugkeren naar Vietnam om de stoffelijke resten van hun vroegere aanvoerder (gespeeld door de overleden Black Panther-acteur Chadwick Boseman) te vinden, net als de goudstaven die ze bij zijn lijk hebben begraven. De chemie tussen de mannen, de scherpe maatschappijkritiek en het moeiteloos mixen van genres; Spike Lee flikt 't gewoon weer en dat is knap.


7. Time to Hunt

De Zuid-Koreaanse Netflix-actiethriller Time to Hunt laat je ruim twee uur lang in zinderende spanning - op een goede manier! We volgen vier criminele vrienden in een futuristische, door een financiële crisis verziekte wereld vol corruptie, onrust en geweld. De vrienden plannen nog een grote heist om uiteindelijk de stad uit te kunnen vluchten. Het doel? Een casino, waar ze op het dollars hebben gemunt. Ze stelen per ongeluk meer dan gepland en krijgen gangsters achter zich aan. Maar, misschien nog wel het engste en tegelijkertijd beste onderdeel van Time to Hunt: de gangsters schakelden de gestoorde moordenaar Han in. Bereid je voor op heel veel puntje van je stoel-momenten. 


8. Horse Girl

Community-actrice Alison Brie speelt de pannen van het dak in de unieke Netflix-film Horse Girl. De Original, tevens geschreven door Alison, laat zich moeilijk in een hokje plaatsen. Comedy, een vleugje horror, thriller-elementen: het zit er allemaal in. Waar Horse Girl om draait? De eenzame en geïsoleerde winkelmedewerker Sarah. Ze verliest zichzelf steeds meer in de waangedachten waar ze aan lijdt en heeft steeds meer moeite met het onderscheiden van visioenen en de echte wereld. Al met al is Horse Girl een lekker experimentele psychologische film die je gerust een kans mag geven.


9. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

In een melige bui? Dan moet je Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga - Netflix' grote ode aan het heerlijke liedjesfestijn - direct aanslingeren. Deze comedy-topper met Will Ferrell en Rachel McAdams, als wanhopig muziek-duo Fire Saga, is één grote liefdesbrief aan het Songfestival. We zien door de ogen van stumperds Lars Erickssong (Ferrell) en Sigrit Ericksdottir (McAdams) wat de competitie nu zo speciaal maakt. Gelukkig vangt deze film het campy, over the top-imago van het Songfestival perfect en dat is al een hele prestatie op zich. Douze points!