Kit Harington en Emilia Clarke in Game of Thrones van HBO

Van meesterlijke misdaaddrama’s en vlijmscherpe komedies tot de fantasyhit Game of Thrones; HBO heeft het allemaal. Gelukkig zijn de grootste hits van deze Amerikaanse kwaliteitszender gewoon te zien bij Ziggo on Demand!

The Sopranos (1999)

The Sopranos was een van de eerste titels die bewees dat series niet onderdeden voor films. In deze grensverleggende misdaadreeks gaat een meedogenloze maffiabaas ten onder aan het enige waar hij geen controle over heeft: zijn familie. Dankzij het meesterlijke acteerwerk van James Gandolfini riepen we Tony Soprano onlangs nog uit tot de beste bad guy van de eeuw!

More content below the advertising

Curb your Enthusiasm (2000)

Larry David stond niet alleen aan de wieg van de baanbrekende comedyserie Seinfeld, hij vormde ook nog eens de inspiratie voor George Constanza. In deze comedyserie speelt Larry min of meer zichzelf, een onuitstaanbare neuroot die je toch al snel in je hart sluit. Voeg daarbij toffe gastoptredens van de Seinfeld-cast en je hebt misschien wel de leukste comedyserie uit het HBO-aanbod!

The Wire (2002)

Vraag een willekeurige seriejunk naar zijn of haar favoriete serie, en de kans is groot dat The Wire wordt genoemd. Geen wonder, dit rauwe misdaaddrama belicht alle kanten van de drugshandel in Amerika: van de straat tot het Senaat. Als kers op de taart is Idris Elba te zien in zijn doorbraakrol van de ambitieuze gangster Stringer Bell.

Game of Thrones (2011)

Wat valt er nog te zeggen over de meest spraakmakende serie aller tijden? Vooruit, Game of Thrones kreeg niet helemaal het einde dat de reeks verdiende, maar tot die tijd is dit een even spannend als meeslepend fantasy-avontuur dat zich kan meten met de beste blockbusters. Typisch gevalletje ‘de reis is interessanter dan de bestemming’.

True Detective (2014)

Acteerkanonnen Woody Harrelson en Matthew McConaughey (in de beste rol uit zijn carrière) spelen twee rechercheurs die geconfronteerd worden met een lugubere moordzaak. Het tweede seizoen van deze duistere misdaadserie kun je gerust overslaan, maar de derde reeks is dankzij de hoofdrol van Oscarwinnaar Mahershala Ali (Green Book) weer een regelrechte voltreffer!

Silicon Valley (2014)

Vier niet al te sociaal begaafde nerds proberen het te maken in het tech-walhalla uit de titel. Wat volgt is een vlijmscherpe satire op bedrijven als Google, Apple en Facebook, die we eerder omschreven als The Big Bang Theory voor gevorderden. Van de bedenker van comedyklassiekers als Beavis and Butt-Head en Office Space, dus er valt meer dan genoeg te lachen!

The Leftovers (2014)

Jaren nadat miljoenen mensen op mysterieuze wijze tegelijkertijd van de aardbodem zijn verdwenen, proberen de achterblijvers de draad weer op te pakken. Zo ook politiecommissaris Garvey, die geconfronteerd wordt met een bizarre sekte. The Leftovers is een grimmige kruising tussen horror en drama, die je dankzij het onheilspellende sfeertje op het puntje van je stoel houdt.

The Deuce (2017)

Deze swingende serie belicht de opkomst van de porno-industrie in het New York van de jaren 70. Alsof dat nog niet spannend genoeg is, is The Deuce ook nog eens gezegend met een topcast (waaronder James Franco en Maggie Gyllenhaal), oogstrelende plaatjes van The Big Apple en een retefunky soundtrack. Sluit alleen wel even de gordijnen voor je gaat bingen!

Succession (2018)

Wanneer een steenrijke mediamagnaat steeds vreemder gedrag begint te vertonen, barst er onder zijn erfgenamen een strijd los om hem te mogen opvolgen. En de rijkeluiskinderen laten geen middel onbenut om elkaar in de rug te steken! Het derde seizoen van dit verslavende familiedrama vol gitzwarte humor is al in de maak.