The Princess Bride, Fast Five en Guardians of the Galaxy

Na een stoere rol in Fast & Furious 9 is pro-wrestler John Cena nu te zien in het ijzersterke The Suicide Squad. Hij is niet de enige worstelaar die speelt in goede films, want deze 9 spierbundels gingen hem voor.  

9. Nathan Jones in Mad Max: Fury Road (2015)

De worstelcarrière van ex-bajesklant Nathan Jones duurde niet langer dan vier jaar, maar in die tijd schopte hij het wel mooi tot de WWE, de grootste worstelorganisatie ter wereld. Het opende de deur voor een filmcarrière die zich grotendeels beperkt tot actiefilms, waarin de boomlange Australiër alleen met zijn spierballen hoeft te rollen in korte scènes. De grote uitzondering is Mad Max: Fury Road. In deze krankzinnige actiefilm speelt hij de gewelddadige zoon van schurk Immortan Joe en hij heeft zelfs een paar woordjes tekst. 

 

8. Macho Man Randy Savage in Spider-Man (2002)

Nadat Peter Parker wordt gebeten door een spin en superkrachten krijgt, gebruikt hij zijn nieuwe powers om als pro-wrestler snel rijk te worden. In de comics moet hij het in de ring opnemen tegen Joe ‘Crusher’ Hogan, maar speciaal voor Spider-Man werd het personage Bone Saw McGraw bedacht. De rol ging naar legendarische pro-wrestler Macho Man Randy Savage en hij speelde in feite gewoon zichzelf, want ook buiten de ring verschilde de worstelaar weinig van zijn over the top alter-ego. 

Article continues after the ad

 

7. Stone Cold Steve Austin in The Expendables (2010)

In de ring waren The Rock en Stone Cold Steve Austin elkaars gelijken en behoorden de twee mannen tot de absolute top. Maar als acteur deed Austin het een stuk minder dan zijn concullega. Hij heeft een paar foute B-films op zijn naam staan en in grotere films duikt de kale bad ass soms op als schurk, met als hoogtepunt The Expendables. In de actiefilm heeft hij een heftige vechtscène met Sylvester Stallone, die tijdens de opnames flink geblesseerd raakte en na afloop een metalen plaat in zijn nek moest laten zetten.   

 

6. Hulk Hogan in Rocky 3 (1982)

The Expendables was niet de eerste keer dat Stallone in elkaar werd gemept door een pro-wrestler. Voor Rocky 3 filmde hij een vechtscène met Hulk Hogan, die op dat moment nog geen grote wereldster was. Over de pittige opnames vertelde Stallone na afloop “Er is één ding dat je niet kan faken aan worstelen en dat is zwaartekracht.”  Rocky 3 opende de deur voor Hogan om een icoon te worden in de WWE - toen nog WWF - en hij heeft daarna nog meer films gemaakt, maar dat is een aaneenschakeling van pijnlijke missers. 

 

5. Jesse ‘The Body’ Ventura in Predator (1987)

Het cv van Jesse Ventura leest als een opsomming van dingen die kinderen willen worden als ze later groot zijn. Hij was een marinier, worstelaar, acteur, radio dj, burgemeester, gouverneur, tv-presentator en schrijver. Aan de basis van zijn veelzijdige loopbaan ligt pro-wrestling en nadat Ventura ruzie had gemaakt met de grote baas van de WWE gaf hij Hollywood een kans. Zijn looks en militaire achtergrond leidden tot een korte glansrol in Predator als stoere spierbundel Blain. De rol leidde ook tot een vriendschap met Arnold Schwarzenegger, met wie hij in The Running Man en Batman & Robin speelde.  

 

4. Dave Batista in Guardians of the Galaxy (2014)

Net zoals Macho Man Randy Savage in Spider-Man speelt Dave Batista, echte naam Dave Bautista, een versie van zichzelf in Guardians of the Galaxy. Anti-held Drax is net zo een ongelooflijke droogkloot als Bautista, die als WWE-worstelaar regelmatig voer voor memes was – Google maar eens op Bluetista. Na een paar jaar als worstelheld was de spierbundel toe aan een nieuwe uitdaging en gaf hij Hollywood een kans. Ook als acteur is Bautista altijd op zoek naar uitdagende rollen en wisselt hij domme actiefilms af met diepzinnige sci-fi zoals Bladerunner 2049 en Dune

 

3. The Rock in Fast Five (2011)

Toen Dwayne ‘The Rock’ Johnson de stap naar Hollywood zette, was hij een van de populairste worstelaars ooit en vanwege zijn main event status kreeg The People’s Champ gelijk al een miljoen dollar voor de hoofdrol in The Scorpion King. Na een aantal vergeten films veroverde hij Hollywood met Fast Five. Sindsdien komt de charismatische kleerkast zelden uit zijn comfort zone en maakt hij publieksvriendelijke blockbusters aan de lopende band, maar van al die vermakelijke popcornfilms is Fast Five nog steeds de beste.  

 

2. Roddy Piper in They Live (1988)

Hulk Hogan’s grootste rivaal was Rowdy Roddy Piper en toen Hulk de overstap maakte naar Hollywood deed Piper hetzelfde. Beide mannen hebben veel rotzooi gemaakt, maar de charismatische ‘Hot Rod’ heeft wel de cultklassieker They Live op zijn naam staan. In deze sciencefictionfilm ontdekt een bouwvakker dat de wereld is overgenomen door aliens en met een bijzondere zonnebril kan hij als enige de werkelijkheid zien. Het hoogtepunt van de film is Piper's geïmproviseerde one-liner “I have come here to chew bubblegum and kick ass… and I’m all out of bubblegum.” 

 

1. André the Giant in The Princes Bride (1987)

Fransman André Roussimoff was letterlijk en figuurlijk een van de grootste worstelaars ooit. Vanwege de aandoening acromegalie bleef zijn lichaam groeihormonen aanmaken en werd hij een real life reus. Het maakte André the Giant ongekend populair als pro-wrestler en dat opende de deur naar Hollywood. André speelde de grappige reus Fezzik in sprookjesfilm The Princess Bride en werd met deze geliefde rol in de tijdloze klassieker onderdeel van de filmgeschiedenis.  

 

Wil je meer goede films zien met worstelaars? Bekijk dan deze lijst met beste en slechtste films van John Cena. En lees dit artikel als je wil weten hoe Dwayne ‘The Rock’ Johnson aan zijn bijnaam komt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.