Paddington 2014

De feestdagen zijn het perfecte excuus om lekker met je familie op de bank te genieten van de beste familiefilms. Maar er zijn maar weinig titels die écht voor alle leeftijden de moeite waard zijn. Gelukkig zijn er op Ziggo Movies & Series uitstekende familiefilms te vinden waar het hele gezin plezier aan kan beleven!

9. Free Willy (1993)

In deze hartverwarmende familiefilm ontstaat er een hechte band tussen het weesjongetje Jesse en de orka Willy. Als Jesse echter ontdekt dat het leven van zijn beste vriend in gevaar is, zet hij een gewaagde reddingsoperatie op touw. Ondanks dat de poster van Free Willy niets minder is dan een megaspoiler, zal het emotionele einde niemand onberoerd laten!

 

Article continues after the ad

8. The Incredibles (2004)

Met The Incredibles bewees Pixar ze ook prima uit de voeten konden met het superheldengenre. En hoe! In dit meesterwerk moet een familie van superhelden het opnemen tegen hun aartsvijand Syndrome. Dankzij de spectaculaire actiescènes werd regisseur Brad Bird ingehuurd om Mission: Impossible - Ghost Protocol te regisseren. Deze gouden zet leidde tot een van de beste delen uit de reeks!


7. Frozen (2013)

Met Frozen leverde Disney een magisch sprookje af in de beste traditie van de legendarische tekenfilmstudio. Hierin ontdekt prinses Elsa dat zij beschikt over mysterieuze krachten. Maar haar gaven kunnen wel eens het einde betekenen van haar geliefde koninkrijk. Kleine waarschuwing: na het zien van Frozen is de kans groot dat de jongsten de film nog een keer willen zien… en nog een keer… en nog een keer…


6. WALL-E (2008)

Wall-E is een eenzaam schoonmaakrobotje dat op een onleefbare aarde is achtergebleven om onze rotzooi op te ruimen. Maar dan krijgt hij plotseling gezelschap! Wat volgt is een adembenemend sciencefictionavontuur waarmee Pixar de grenzen van het animatiegenre opnieuw verlegt. Geen wonder dat WALL-E genomineerd werd voor niet minder dan zes Oscars; die voor beste animatiefilm werd ook daadwerkelijk verzilverd.


5. Shrek (2001)

Dat goede familiefilms niet altijd braaf hoeven te zijn, bewijst Shrek wel. Deze animatiefilm is een onweerstaanbare parodie op de mierzoete sprookjes van Disney. De titel verwijst naar een nukkige Oger, die ongewild betrokken raakt bij een conflict tussen de snode Lord Farquaad en de bewoners van het sprookjesbos. Mike Myers is geweldig in de hoofdrol, maar Eddie Murpy steelt de show als zijn prettig gestoorde sidekick Donkey!

DreamWorks Animation film Shrek


4. Toy Story (1995)

De Toy Story-reeks is een van de weinige filmseries waarbij de vervolgen minstens zo goed zijn als het origineel. Gelukkig hoef je bij Ziggo niet te kiezen: de eerste drie avonturen van Woody en Buzz staan allemaal in het on-demandmenu! Vorig jaar verscheen Toy Story 4, dat het perfecte afscheidsfeestje vormde voor de Pixar-pioniers. Hoewel… in 2022 zien we Buzz Lightyear terug in zijn eerste solofilm!


3. Finding Nemo (2003)

Bijna de complete Pixar-catalogus staat op Ziggo, dus we hadden deze hele ranglijst wel kunnen vullen met titels van deze baanbrekende animatiestudio. Maar als we moeten kiezen, is Finding Nemo onze favoriet. In deze Oscarwinnende familiefilm doorkruist een neurotische clownvis de oceaan nadat zijn zoontje is vermist. Dit oogstrelende onderwateravontuur zit vol kleurrijke personages en schakelt daarbij net zo makkelijk tussen hilarisch en hartverscheurend.


2. Paddington (2014)

Sinds zijn debuut in 1958 groeide talloze kinderen over de hele wereld op met de avonturen van Paddington. En dankzij zijn eerste bioscoopfilm maakte een hele nieuwe generatie fans kennis met dit aandoenlijke Britse beertje! Hierin verhuist de titelheld naar Londen nadat zijn huis in Peru is verwoest door een aardbeving. Dankzij de rake grappen, de geweldige speciale effecten en een hartverwarmende boodschap, is Paddington de beste familiefilm van deze eeuw!


1. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Het is alweer bijna veertig jaar geleden dat E.T. the Extra-Terrestrial de wereld veroverde. Maar deze tijdloze tranentrekker heeft nog niets aan kracht ingeboet! In deze ultieme 80s klassieker van Steven Spielberg sluit buitenbeentje Elliott (Henry Thomas) een bijzondere vriendschap met het buitenaardse wezentje uit de titel. Wat volgt is een emotionele achtbaan vol actie, humor en avontuur, waarbij het onmogelijk is om met droge ogen de aftiteling te halen.