First Dates, Prince Charming, Boer zoekt Vrouw

Met Linda de Mol's Dating Quiz hebben we er een nieuw datingprogramma bij! En daar werden we helemaal nostalgisch van. Maar toch kan Linda's liefdesquiz niet tippen aan deze 9 beste datingshows ooit. 

9. The (Un)dateables

Inmiddels heet deze datingshow The Dateables, maar wellicht ken je 'm beter onder de naam The Undateables. Niets staat echte liefde in de weg, maar de weg ernaartoe kan voor de kandidaten van dit tv-programma soms wat ingewikkelder zijn, bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben die hun mobiliteit in de weg staat. Niettemin laten zij zich nooit tegenhouden door de hobbelige weg. En dat is precies waarom we The Dateables een van de beste datingshows ooit vinden!

 

8. Liefde op het Eerste Gezicht

In dit toplijstje met de beste datingshows ooit noemen we ook twee golden oldies, te beginnen met Liefde op het Eerste Gezicht. We zagen in dit programma hoe 3 vrouwen en 3 mannen bekijken of ze bij elkaar passen. Matchende koppels werden getrakteerd op een etentje waar ze de volgende uitzending over mochten vertellen. Liefde op het Eerste Gezicht werd aanvankelijk gepresenteerd door Rolf Wouters en Caroline Tensen. Kijk maar eens hoe leuk ze dat deden!

Article continues after the ad

 

7. The Bachelor(ette)

Hoera! Na een lááááánge afwezigheid is The Bachelor eindelijk terug op de Nederlandse tv. Of nou ja, op Videoland, dan! Het principe is echter onveranderd. Wat denk je aan romantiek, dan denk je aan rozen. En ook in de recente versies met Gaby Blaaser én met Tony Jr., mochten de kandidaten weer een roos in ontvangst nemen tijdens de iconische rozenceremonie. Heerlijk! 

 

6. Prince Charming

De Bachelor(ette), maar dan voor gays: dát is Prince Charming. Inmiddels is er één seizoen geweest, waarin Marvin op zoek ging naar zijn ware liefde. En die vond 'ie! Al was het níet Marnix, die de finale won... Uiteindelijk ging Marvin toch voor verliezend finalist Ferdi, met wie hij nog steeds heel gelukkig is. De twee wonen zelfs al een tijdje samen!

 

Binnenkort start er een nieuw seizoen van Prince Charming op Videoland. Dan mag Chris kijken of ook hij de ware liefde aan het programma overhoudt.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Op Goed Geluk

Tegenwoordig swipe je gewoon naar links of rechts, maar vroeger ging dat heel anders! Toen zat je achter een enorm scherm vragen te beantwoorden naast Carry Tefsen in Op Goed Geluk! In deze datingshow stelde een kandidaat namelijk vragen aan 3 potentiële dates achter een soort waaier. Op basis van de antwoorden mocht één van de mannen of vrouwen mee op trip. In de volgende aflevering vertelden de deelnemers over de reis die ze maakten. Extra leuk: Op Goed Geluk was de eerste Nederlandse datingshow ooit!

 

4. Boer zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw (BzV) is zonder twijfel de meest succesvolle datingshow ooit. Niet alleen qua kijkcijfers, maar ook wat betreft loopduur én slagingskans! Het is namelijk de langstlopende datingshow ooit op de Nederlandse tv, die al voor heel wat gelukkige mensen gezorgd heeft! Zodoende zetten we met gemak 15 koppels op een rijtje die nog altijd bij elkaar zijn. Nog even nagenieten van het meest recente BzV-seizoen? Dat doe je met deze hilarische tweets én de Boer Zoekt Vrouw Specials!

 

3. Married at First Sight

Ondanks dat lang niet alle huwelijken standhouden, is Married at First Sight (MAFS) toch een van onze favoriete datingshows! En het lijkt erop dat we niet lang meer hoeven te wachten op het nieuwe seizoen: de kandidaten zijn zelfs al bekend! Wel gaat het programma op de schop, zodat er misschien toch in elk geval één koppel wat langer getrouw zal blijven...

 

2. First Dates

In het BNN-programma First Dates volgen we singles die met elkaar op blind date gaan. Met de blauwe ogen van barman Victor, de wijze spreuken van maître Sergio en de ongemakkelijkheid van de mensen op date, is het elke keer weer puur genieten met First Dates. Op zoek naar voorbeelden van die awkward momenten? Die hebben we genoeg! Dat First Dates bij onze favoriete datingshows hoort, heeft echter net zo goed te maken met het feit dat Cupido ook nog wel eens raak schiet. <3

 

1. B&B Vol Liefde

Maar dé grootste dating-hit van het afgelopen jaar waar ook wij enorm van hebben genoten, is toch wel B&B Vol Liefde! In het programma gaan B&B-eigenaren op zoek naar hun eeuwige liefde. Het eerste seizoen zat vol met nu al historische momenten, die wij uiteraard voor jullie op een rijtje hebben gezet. En hoe kan het ook anders met zo'n enorme kijkcijferhit: er komt waarschijnlijk een tweede seizoen! En om dit artikel dan nog even helemaal positief af te sluiten: zelfs Jacob, met wie het maar niet wilde lukken in het programma, woont inmiddels samen met zijn nieuwe liefde. Er is hoop, mensen!