Baby Yoda

The Mandalorian seizoen 2 is begonnen en dat betekent weer heel veel nieuwe Baby Yoda GIF’jes. Geen wonder dat zoveel films en series een schattige baby toevoegen: het is lekker makkelijk scoren met cuteness! Hier zijn de 9 titels met de allerbeste baby’s.

Check hier 7 dingen die je moet weten over The Mandalorian seizoen 2.

9. Mikey uit Look Who’s Talking

Look Who’s Talking is een jaren 80 film waarin de eerste jaren van baby Mikey gevolgd worden. En hij heeft de interne stem van Diehard-acteur Bruce Willis! Da’s bijna net zo gek als John Travolta en Kirstie Alley als ouders hebben. Een flauwe comedy die toch een megahit werd door de vaak sarcastische opmerkingen van baby-Bruce Willis. Twee vervolgen kwamen waarin Mikey een zusje kreeg, ingesproken door Roseanne Barr en een hond met de stem van Danny DeVito.

 

8. Pubert uit Addams Family Values

Na Wednesday en Pugsley krijgt The Addams Family een derde telg, de baby Pubert Addams. In de beste Addams Family ooit zien we hoe deze besnorde zuigeling net zo raar en badass is als de rest van het gezin. In één scène draagt Pubert zelfs een zonnebril omdat hij een kater van een feestje heeft! En op het eind van de film redt hij de Addams Family van de schurk. Lekker bezig Pubert!

Article continues after the ad

 

7. Maggie Simpson uit The Simpsons

De nestor van de Amerikaanse sitcoms mag natuurlijk niet ontbreken. Maggie Simpson heeft het kleinste rolletje van alle The Simpsons gezinsleden, maar de schrijvers weten haar toch na 396 seizoenen nog regelmatig hilarisch in de verhaallijnen te weven. Maggie Simpson is nooit een centimeter gegroeid in al die jaren, al gaven de makers haar wel een Disney+ exclusieve shortfilm eerder dit jaar: Playdate with Destiny.

 

6. Stewie Griffin uit Family Guy

Sorry Simpsons-fans, Stewie Griffin is echt wel de betere baby als je naar grote rivaal Family Guy kijkt. De gestoorde jongste Griffin brak al gauw door als hét gezicht van de animatieserie. Dat komt ook doordat de grappen van Family Guy vaak net wat harder en duisterder zijn. Zo is Stewie Griffin eigenlijk een kwaadaardig genie, probeert hij regelmatig zijn moeder te vermoorden (of iemand anders) en raakt daarbij zelf ernstig gewond.

 

5. Andrew uit Rosemary’s Baby

Over kwaadaardig gesproken, kleine baby Andrew van Rosemary’s Baby mag natuurlijk niet ontbreken. Deze klassieker waarin Mia Farrow het kind van Satan krijgt, behoorde in zijn tijd tot de engste films die de bios durfde te draaien. Een slimme zet daarbij is dat je de baby nooit echt ziet, alleen de geschokte reacties van mensen die een normale baby verwachten.

 

4. Toby uit Labyrinth

Soms moeten wezens van puur kwaad overgaan op adoptie, zoals de Goblin King in Labyrinth. Hij steelt Toby van een piepjonge Jennifer Connelly en geeft haar één dag om hem terug te vinden in zijn magische labyrint. Een heerlijk bizarre avonturenfilm volgt, maar hoogtepunt is toch wel David Bowie die samen met baby Toby danst tijdens een van de liedjes die hij voor de film schreef. Vrienden met David Bowie? Dan stijg je sowieso op de lijst!

 

3. Boss Baby uit The Boss Baby

Wat als baby’s eigenlijk superintelligent zijn en een geheime organisatie runnen om de liefde in de wereld te reguleren? Jawel, Hollywood heeft nog wel originele ideeën hoor! Boss Baby komt inclusief maatpak en koffertje het huis van The Templetons binnenkruipen, en is eigenlijk een geheim agent met een missie. Dat Alec Baldwin met zijn donkere, dominante stem hem inspreekt was natuurlijk een meesterzet.

 

2. Baby Groot uit Guardians of the Galaxy 2

“I Am Groot!” De grote wandelende boom was al het leukste lid van de Guardians of the Galaxy, maar in deel 2 wordt hij helemaal onweerstaanbaar. Als Baby Groot snapt hij zelden wat er in de film gebeurt en staat hij zelfs te dansen in de vechtscène aan het begin. Cute! Daarom is het ook zo’n teleurstelling als hij in een knorrige puber verandert. Maar geldt dat niet voor alle kinderen?

 

1. Baby Yoda uit The Mandalorian

Ja je wist dat hij zou komen maar wie had je anders op nummer 1 verwacht? Zeker niet Boss Baby! Niet alleen is de herkomst van Baby Yoda nog gehuld in mysterie, hij is ook het belangrijkste personage in The Mandalorian. De premiejager zelf is gewoon een veredelde nanny, dit is Baby Yoda’s avontuur! De groene spruit scoort niet alleen op schattigheid; met zijn Force-krachten heeft hij al meerdere keren ieders hachje gered. Dit is de baby die alle baby’s zouden willen zijn! Of nou ja, misschien met iets kleinere oren. Plus de eerste designs van Baby Yoda waren lang niet zo schattig.

Hou je meer van films en series met volwassenen? Saai! Maar vooruit, hier is onze Netfix Top 10 beste series en een tweede lijstje voor de beste films. Heb je zelf kleine kinderen? Dan hou je ze zoet met onze Top 25 beste animatiefilms ooit.