Hubie Halloween

Eerder doken we al in de allerslechtste nieuwe Netflix-series van 2020 tot nu toe en nu we toch in zo'n bui zitten, besloten we om nog een keer door de zure appel heen te bijten en hetzelfde te doen voor de nieuwe Netflix Original-films van 2020.

Heb je zin in echte kwaliteit? Bekijk dan vooral onze lijstjes met de beste nieuwe Netflix-films en -series van 2020 tot nu toe. En check hier welke nieuwe films en series in november naar Netflix kwamen.

Article continues after the ad

1. The Last Thing He Wanted

Films over of met journalisten zijn al vaak erg goed gedaan. All The President's Men, bijvoorbeeld. Maar The Last Thing He Wanted zal zo'n iconische status never nooit bereiken. Deze politieke thriller, waarin Anne Hathaway reporter Elena McMahon speelt, verliest de kijker door ingewikkelde verhaallijnen die - zelfs als je ze snapt - gewoon geen hout snijden. Het resulteert in een warrig, onnavolgbaar geheel met sprankjes spanning tussendoor. Maar dat is niet genoeg. Dingen bewust vaag houden kan werken voor een 'big reveal' aan het einde, maar probeer het hier maar eens zo lang vol te houden!


2. Desperados

Zelfs als je per ongeluk een hele pot zout boven Desperados zou uitkieperen, is het nog steeds een veel te flauw misbaksel. En dat hadden we - ondanks Netflix' slechte track record op het gebied van romcoms - toch ook weer niet verwacht. SNL-heldin Nasim Pedrad speelt namelijk de hoofdrol. Ze kruipt in de huid van Wesley, een dertiger die haar relatie probeert te redden na een dronken mailtje. Maar geforceerde toevalligheden, flauwe, ranzige 'grapjes', personages die niet boven het eendimensionale uitkomen én een veel te lange speelduur nekken deze Original.

 

3. A Fall From Grace

Deze is voor de ramptoeristen! Het schijnt dat Tyler Perry's A Fall From Grace in slechts 5 (!) dagen is opgenomen. We geloven het direct. Deze onbedoeld hilarische misdaadthriller gaat over Grace, een vrouw die na haar scheiding een nieuwe liefde vindt, maar vreselijke ontdekkingen doet over haar bae en verdacht wordt van diens dood. Een jonge advocate schiet te hulp. Wat volgt zijn vooral dialogen die al doodslaan voor ze echt beginnen. Met teksten die je zelfs groep achters niet geeft voor hun eindmusical.  Monotoon, saai en langdradig. De compleet gestoorde climax maakt de film bijna oké, alleen jammer dat je daar dan bijna 2 uur op moet wachten...

 

4. Fatal Affair

'Zo slecht dat het goed is'-films zijn heerlijk om af en toe mee te pakken. En wat dat betreft kun je Fatal Affair dan ook gerust opzetten. Maar kijkers die graag een beetje uitdaging willen, kunnen beter iets anders zoeken. Fatal Affair is een typische hersenloze thriller over een obsessieve stalker en jat twists die veel en véél beter werkten in andere films. Je ziet gebeurtenissen en zelfs teksten al van mijlenver aankomen. En domme keuzes van personages wennen nooit. Je gaat ongetwijfeld 'DOE HET NIET!' naar je scherm schreeuwen en de acteurs proberen er zichtbaar het beste van te maken, al kan dat met zulke voorspelbaarheid nooit goed uitpakken. Skippen die hap!

 

5. Holidate

Netflix' nieuwste, zoveelste holiday-romcom, Holidate, is echt maar nét enjoyable. Er zitten heus een aantal leuke en oprecht grappige momenten in waardoor we er af en toe best van smullen, maar het geheel voelt gewoon te afgezaagd en cheesy. Hetzelfde trucje is al tig keer eerder gedaan, maar dan veel beter. De cast, met onder meer Emma Roberts, doet heus z'n best, daar ligt het niet aan. Toch kun je deze gerust met je mobieltje in de ene hand kijken. Een echte wegkijkfilm.

 

6. Dangerous Lies

Camila Mendes zet Riverdale heel even opzij voor een film-uitstapje, maar Dangerous Lies blijkt absoluut geen waardig zijspoor. In deze B-thriller ontvangt haar personage Katie opeens een bonk geld van haar zojuist overleden, steenrijke baas Leonard. Haar man Adam ziet dat luxeleventje wel zitten. Maar spanningen tussen het koppel stijgen tot een hoogtepunt wanneer ze allebei heel anders denken over het geld en dan speelt de mysterieuze dood van Leonard ook nog een rol. Net als een stel veel te vergezochte plottwist die er richting het einde van de film doorheen worden gejast. De soms houterige performance van Mendes helpt ook niet mee. Net als de inspiratieloze cliché-titel die ironisch genoeg symbool staat voor de kwaliteit en originaliteit van Dangerous Lies.

 

7. The Wrong Missy

Adam Sandlers productiebedrijf Happy Madison slaat weer toe. Het nieuwste 'pareltje' is The Wrong Missy. Een ruige comedy met David Spade die per ongeluk een blind date from hell uitnodigt op werktrip. Deze Missy, gespeeld door Lauren Lapkus, ontpopt zich tot een onaangenaam en onuitstaanbaar personage dat de ene na de andere problematische en ongemakkelijke actie op ons afvuurt - en niet op een leuke manier. Het dertien in een dozijn-script denkt dat goedkope slapstick genoeg is voor een aangename kijkervaring, maar slaat keihard de plank mis.

 

8. Hubie Halloween

Hubie Halloween is de tweede Happy Madison-productie in deze lijst en - oh god - in deze film speelt Sandler himself ook nog eens de hoofdrol. Blegh. Er zijn Sandler-films die vanwege de krankzinnig flauwe momenten nog wel een bepaalde charme hebben, maar Hubie Halloween is echt alleen maar voor de echte fans. Het plot? Sandler speelt Hubie Dubois, een soort volwassen kind. Hij is een irritante en bemoeizuchtige loser die door de hele stad wordt gehaat. Hubie trekt zich daar niks van aan en gewapend met zijn trouwe thermosfles - een geinige gimmick vol gadgets - wil hij voorkomen dat Halloween uit de hand loopt. De cast is wel oké. Er zijn puike rollen voor heel veel Sandler-vrienden en Maya Rudolph en Steve Buscemi weten er nog wel wat pit in te brengen. Maar Hubie Halloween zorgt vooral voor een zure nasmaak. Het is intens flauw, de humor ontstijgt nooit het niveau van een vallende en schreeuwende Adam Sandler met poep- en piesgrappen en zijn personage is ook niet sympathiek. Het stelt niet zo veel voor en werkt eerder op de zenuwen dan op de lachspieren.