Beau van Erven Dorens, Beau, talkshow

Beau van Erven Dorens is niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Van hilarische spelshows, serieuze programma's voor het goede doel tot natuurlijk zijn eigen talkshow: deze Televizier-Ring winnaar heeft zichzelf bewezen als alleskunner. Wij verzamelden - speciaal voor de terugkeer van Beau van vanavond - zijn meest onvergetelijke tv-momenten.

1. Een duik in de gracht

Beau mag dan zijn wilde haren zijn verloren, af en toe komt dat baldadige jongetje toch nog naar boven. Wie namelijk aan de presentator denkt, denkt vooral aan zijn sprongen in de gracht, wat de afgelopen jaren zijn handelsmerk is geworden. Eerder deed hij dat al ter promotie van een boek en jaarlijks voor de Amsterdam City Swim, maar Beau liet zich ook tijdens RTL Summer Night overhalen om een duik te nemen in de Amsterdamse grachten. Met een prachtige salto in het vieze water tot gevolg.


2. Zingende Beau

We zien Beau van Erven Dorens natuurlijk vooral presenterend op televisie, maar hij kan ook een aardig moppie zingen. Hij is duidelijk niet de nieuwe ‘Voice of Holland’, maar met deze muzikale ode aan ‘alle ouderen die alleen thuiszitten en het zwaar hebben’ wist hij de kijkers van DWDD wel te overtuigen. Zij lieten weten met tranen in hun ogen te luisteren naar Beau. Dat compliment kan hij mooi in zijn zak steken.

Article continues after the ad


3. Pijnlijke beet

We zeiden het net al: Beau is niet vies van een duik in wat voor water dan ook. Diep in de jungle van Guyana voor het programma Beaufort denkt de presentator even lekker te kunnen badderen, maar dat wordt bruut verstoord. Zijn edele delen vallen namelijk ten prooi aan een hongerige aasvis én dat lijkt behoorlijk zeer te doen. “Gelukkig was het geen piranha”, relativeert hij het moment later. Toch lijkt het ons sowieso geen pretje… Bekijk hieronder de beelden.


4. Ontspannen met een joint

Beau moest vast even van de schrik bekomen en hoe kun je dat nu beter doen dan met een joint? Dat de presentator daar niet vies van is, bleek wel tijdens RTL Summer Night. Marieke Elsinga daagde hem namelijk niet alleen uit om een sprong in de gracht te wagen (zoals we hierboven al zagen), maar ook tot het nemen van een hijs van een joint. “Ik heb vier zoons, die moet ik gewoon opvoeden hier in Amsterdam”, zei de presentator nog vlak voor hij naar de coffeeshop liep. En dat was vast niet zijn eerste bezoekje... Een kuchje is in geen velden of wegen te bekennen.


5. Ruzie met Genee

Je bent natuurlijk geen waardige BN’er als je niet eens in de media bent geweest met een ruzie met een andere BN’er. Beau weet daar alles van. Hij raakte in Café Hendriks & Genee in een bijzondere discussie met Wilfred Genee over bepaalde kijkcijfers. “Ik vind dat jij over kijkcijfers niets moet zeggen”, sneerde Beau eind 2019 naar Genee. “Ik mag toch wel een mening hebben over iets dat losstaat van mijn kijkcijfers?” vroeg hij zich af. “Je hebt zelf dit programma verfrommeld, dan moet je mij toch niet aanpakken op kijkcijfers.” Hoe het precies afliep, hoor je in de onderstaande video.


6. Borrelen met Beau

Beau mag dan niet vies zijn van een joint, maar alcohol kan hij soms ook wel gebruiken. Tijdens Linda’s Zomer Week breekt Beau na het horen van het heftige verhaal van Astrid Joosten, die over het overlijden van haar man vertelt. Het enige wat de presentator nog kan denken, is: waar is die whisky? En die vindt hij – gelukkig voor hem – ook nog ergens in het decor.


7. Een emotioneel afscheid

Deze presentator heeft de kracht om zowel mensen aan het huilen te krijgen als zelf in janken uit te barsten. Het onderstaande fragment, waarin Beau afscheid neemt van Lolle in The Amsterdam Project, had het allebei. Na een prachtige tijd scheiden hun wegen en dat levert echt een moment op waar niemand het droog bij kan houden. Zo zien we ‘onze’ Beau natuurlijk het liefst: puur en oprecht net als in deze bijzondere Five Days Inside-uitzending.


8. Sneer naar zichzelf

Beau keert vanavond terug als talkshowhost van zijn eigen programma. Zou hij net als vorig seizoen starten met een sneer naar zichzelf? In de eerste uitzending, die volgde na het falen van Twan Huys, nam hij zichzelf al behoorlijk op de hak. "Geflopt, afgeslacht, dat is het lot wat mij nu wacht", zong hij op de wijs van Frank Sinatra's My Way. "Het ligt aan het weer, de Champions League. Het is te licht, het is te zwaar, hij kan niet zingen. Het ligt aan iedereen, behalve mij."

Zijn kijkcijfers waren achteraf misschien niet al te best, maar het aantal was voor RTL toch genoeg om hem een tweede reeks te gunnen. Wij wensen hem heel veel succes! Beau is iedere werkdag om 21:30 uur te zien op RTL 4.