the simpsons guy, family guy en the simpsons

Wij kunnen er altijd enorm van genieten als twee van onze favoriete series gecombineerd worden. Daarom hebben we de leukste crossovers voor je op een rijtje gezet!

1. The Simpsons & Family Guy

Twee van de bekendste cartoons van dit decennium besloten om de handen ineen te slaan in de aflevering ‘The Simpsons Guy’. De auto van de Griffins wordt gestolen nét buiten Springfield. Ze besluiten op bezoek te gaan bij de Simpsons. Peter en Homer eten samen donuts, terwijl Bart en Stewie iemand prankcallen. Alles wat je verwacht van een The Simpsons en Family Guy crossover.

2. Brooklyn 99 & New Girl

Jake Peralta heeft een auto nodig in een achtervolging en toevallig stopt hij de auto van Jess Day. Hij neemt haar auto over en ze praten over de verschillen tussen Los Angeles en New York. Wanneer Jake de auto crasht, brengt Jess ook nog een bezoekje aan ons favoriete politiebureau in New York. Deze crossover bestaat uit twee verschillende afleveringen, die in beide series werden uitgezonden.

3. Jimmy Neutron x The Fairly Odd Parents

Kan je je deze nostalgische crossover nog herinneren? Nickelodeon-jongens Jimmy Neutron en Timmy Turner brachten een bezoekje aan elkaars universum in ‘The Jimmy Timmy Power Hour’. En kleine funfact: de vierde muur wordt gebroken als de personages zien dat hun werelden verschillen in 2D en CGI. Er zijn ook nog twee sequels uitgebracht, dus tijd voor een Jimmy/Timmy marathon!

Article continues after the ad

4. The Office & The Office

Ja, dat lees je goed, The Office had een crossover met zichzelf. De Britse en Amerikaanse versie komen samen als David en Michael elkaar ontmoeten. In de series zijn ze beide de managers van een papierbedrijf. David en Michael kunnen het daarom goed met elkaar vinden, vooral door hun gedeelde humor. Met een ‘That’s what she said’-grap was deze kleine cameo van David helemaal compleet.

5. Full House & Family Matters

In een speciale aflevering van Full House kwam Steve Urkel een kijkje nemen in San Francisco. Niet alleen in Family Matters is hij steengoed, maar ook in het Tanner-huis steelt hij de show. Zo helpt Uncle Jesse hem ‘cool’ lopen en ontmoet hij Stephanie die net haar eerste bril heeft gekregen. Hij helpt haar met haar onzekerheid over het dragen van een bril. Wij kunnen geen genoeg krijgen van deze 90s sitcom!

6. iCarly & Victorious

Ook de universums van Nickelodeon-schrijver Dan Schneider kwamen samen. In deze aflevering komt Carly erachter dat haar vriendje een tweede relatie heeft met Tori Vega. De iCarly-groep gaat naar Los Angeles en daar smeden ze samen met Tori een plan om wraak te nemen op hun vriendje. En het meest iconische moment uit deze aflevering? Dat is sowieso de mash-up tussen de titelliedjes van Victorious en iCarly.

7. Cougar Town & Community

Abeds liefde voor Cougar Town wordt al snel duidelijk als je Community kijkt. Dit blijkt ook wanneer hij aan Jeff vertelt dat hij een figurant mocht spelen op de set van favoriete serie. Hij was zo zenuwachtig dat hij zijn handen niet meer kon voelen en in zijn broek poepte, nog voordat de regisseur ‘cut’ zei. De schrijvers van Cougar Town konden het niet laten om Abeds droom waar te maken. In een latere aflevering van Cougar Town is Abed namelijk op de achtergrond te zien. Wel jammer voor Abed dat zijn droom eindelijk werkelijkheid wordt, maar dat het dan zo’n vervelend einde heeft…

8. Friends & Mad About You

We weten allemaal wel dat Phoebe een tweelingzus heeft in Friends. Maar weet je ook hoe dit is bedacht? Tijdens haar rol als Phoebe speelde Lisa Kudrow ook een serveerster in Mad About You. Die serveerster kreeg de naam Ursula Buffay, nadat de cast van Mad About You een kijkje kwam nemen in Central Perk. Ze dachten dat Phoebe Ursula was en in een latere scène zien we ook hoe Chandler en Joey denken dat Ursula Phoebe is. Erg verwarrend allemaal, maar wel een goed bedachte crossover!

Een aantal van deze series staat ook in ons lijstje van beste sitcoms ooit. Zin in meer series? Dit zijn volgens ons de beste titels op Netflix. Misschien kan je zelf nog wat meer crossovers en cameo’s ontdekken!