We moeten nog steeds bijkomen van die studie die bewijst dat Disneyfilms racistisch en vrouwonvriendelijk zouden zijn. Laten we onze gedachten even verzetten door Disney's allerbeste en meest slinkse slechteriken op een rij te zetten!

8. Chef Skinner

Ratatouille

Probeerde chef op pootjes Remi te vermoorden. En dat doe je niet. Ook al vind je een rat eng, deze KAN KOKEN. Dat moet je koesteren. Skinner ss tevens een klein, onredelijk mannetje. Hij runt zijn keuken alsof het een strafkamp is en stroomde enkel door als chef omdat de legendarische Gusteau doodging.
 

Article continues after the ad

7. Jafar

Aladdin

Als Grand Vizier (adviseur) van de Sultan bezit hij enorm veel macht. Dat vindt Jafar stiekem wel een fijn gevoel. Bezit verschillende duistere krachten en kan mensen hypnotiseren met een magische staf (met een slangenhoofd erop, stiekem best cool). Laten we echter niet vergeten dat Jafar best wel enge dingen deed, zoals twee moordpogingen op Aladdin beramen en zijn magie gebruiken zodat Jasmine voor hem viel. Gatverdamme. We kijken trouwens uit naar ‘onze’ mooiboy Marwan Kenzari, die Jafar speelt in de live-action-Aladdin.
 

 

6. Ernesto de la Cruz

Coco

Smerige opportunist die Miguel deed geloven dat hij al die prachtige levensliedjes zelf had geschreven. Zoals je weet is niets minder waar. De neppe volksheld Ernesto vergiftigde zijn maatje Hector, degene die wél talent had. Uiteindelijk zag de wereld gelukkig wat voor een bedrieger hij die van binnen was. Is niet Un Poco maar helemaal Loco!
 

 

5. Prince Hans

Frozen

Egocentrische, duivelse Hansworst (ha!) die toch nooit koning gaat worden. Is supergevaarlijk omdat hij rete-slim is en precies weet hoe hij mensen moet manipuleren. Wilde Anna EN Elsa vermoorden en dat zegt genoeg over deze engerd met een hart van steen.
 

 

4. Gaston

Beauty and the Beast

De arrogantste gast die Disney ooit in een film stopte. Geeft erg creepy Weinstein-vibes af en behandelt Belle als niets meer dan een object van zijn obsessie. Het gerucht gaat dat in één van de eerdere versies van Beauty and the Beast, Gaston overweegt om zelfmoord te plegen wanneer hij zich realiseert dat hij Belle toch nooit zal krijgen. Wat een psycho.  
 

 

3. Scar

The Lion King

Iedereen heeft wel zo’n gekke oom in zijn familie zitten. Die van Simba bleek – helaas voor hem – nogal moordlustig. Ook liegt hij constant om zo Simba voor zijn karretje te spannen. Jeremy Irons gaf hem in The Lion King een heerlijke sarcastische ondertoon. Ging helemáál te ver toen hij zijn eigen broer Mufasa de dood in joeg. Akelig.
 

En wat hem nog gemener maakt: zijn eigen Disney-song! Nu maar hopen dat die ook in de aankomende live-action-Lion King komt.
 

 

2. Maleficent

Sleeping Beauty

Dat moment waarop Maleficent in de originele Sleeping Beauty transformeert in een vuurspuwende draak? Een van de beste villain-momenten in een Disney-film. Het groene hellevuur spuwt en spat van het scherm. Philip maakt bijna geen schijn van kans. Bijna.
 

De live-action-film met Angelina Jolie gaf het personage véél meer lagen en uiteindelijk is ze helemaal niet meer zo evil en gestoord als ze ooit was. Haar krachten blijven onmeetbaar; daar komt geen enkele Disney-baddie bij in de buurt!
 

1. Cruella De Vil

101 Dalmations

De Mistress of Mayhem, zoals fans haar liefkozend noemen. Dit mens is een absoluut monster. Wanneer je een busje vol met schattige puppy’s van de weg wil stoten, heb je een probleem. Deze narcistische, in-en-in slechte vrouw denkt alleen maar aan zichzelf en haar bontjas.
 

Toch… houden we van Cruella. Ze is gewoon enorm iconisch. Dat nummer, die stijl, haar persoonlijkheid. Het is ergens ook prachtig om te zien. Toch blijft een vrouw die puppy’s wil villen voor de grootste bontjas ter wereld rijp voor de Disney-hel.