Seriemomenten die niet in het script stonden met Game of Thrones, Riverdale en The Office

Honderden acteurs zijn kneitergoed in een script voorlezen en daar een geloofwaardige uitvoering van maken. Slechts een paar kunnen on the spot improviseren en gelukkig halen die zeldzame momentjes weleens de montage. Wij maakten een selectie van de beste scènes die niet in het script stonden!

1. De ontbijtscène in Stranger Things

Stranger Things jaagt ons de stuipen op het lijf, maar af en toe kunnen we even relaxen met wat minder intense scènes. Tijdens het iconische ontbijt van Nancy, Jonathan en Murray greep Brett Gelman (Murray) de kans om het nóg ongemakkelijker te maken. Hij liet per ongeluk wat ei vallen en maakte de opmerking “Oops…” Natalia Dyer, die Nancy speelt, probeert duidelijk haar lach in te houden. Seizoen vier van de Netflix Original komt er ook aan. Dit is alles dat je daarover moet weten.

 

2. Michael en Oscars kus in The Office

Michael Scott komt soms wat beledigend uit de hoek en is zeker niet de meest ‘woke’ persoon die er bestaat. De manager uit The Office wilde toch bewijzen dat hij niks tegen homo’s heeft. Acteur Steve Carell zorgde voor een onvergetelijk cringey moment toen hij Oscar Nunez vol op de lippen pakte. Hij zou hem eigenlijk alleen een kusje op de wang geven, maar na een paar opnames besloot hij het anders aan te pakken.

Article continues after the ad

 

3. Cameo van Robin Williams en Billy Crystal in Friends

De hele scène met Robin Williams en Billy Crystal in Friends werd geïmproviseerd. De twee schitterden samen in Fathers’ Day en de dag voor de première, verschenen ze in de 90s sitcom. Robin en Billy waren toevallig in de buurt van de set en wilden best een scène meespelen. De comedylegendes stonden nooit in het script en zogen het hele verhaal uit hun duim.

 

4. Holly roept ‘mama’ in Breaking Bad

Je weet dat je een van de beste series ooit kijkt als zelfs de baby’s improviseren. De onvoorspelbaarheid van kinderen werkt vaak niet goed op tv, maar Holly zorgde voor een hartverscheurend moment in Breaking Bad. Walter White kidnapte zijn dochter nadat hij zijn vrouw had aangevallen. Hij brengt wat tijd door met Holly als ze plots haar eerste woord ‘mama’ blijft zeggen. In het script was dat niet de bedoeling, maar de baby zag haar eigen moeder op de set staan.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Alle reacties op Snake Juice in Parks and Recreation

Iedereen was ladderzat door Snake Juice in Parks and Recreation en de dronken reacties van de acteurs werden allemaal on the spot bedacht. Ze hadden er zelfs een kleine wedstrijd van gemaakt. Amy Poehler regisseerde deze aflevering en de cast wilde zien wie haar het meest aan het lachen kon maken met hun dronken improvisatie.

 

6. Daenerys Targaryens monoloog in Game of Thrones

Tijdens de opnames van Game of Thrones seizoen vijf improviseerde Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelt, een heel monoloog. De regisseur vroeg of ze het om kon zetten van Engels naar Valyrian, de fictieve taal in GoT. Emilia dacht terug aan dingen die ze eerder had gezegd en binnen no time had ze het voor mekaar: een gehele monoloog in een verzonnen taal. Doe het haar maar na!

 

7. True American in New Girl

Heb jij wel eens de regels opgezocht van het drankspel True American in New Girl, maar kwam je er niet uit? Maak je geen zorgen, de acteurs en schrijvers hebben ook geen idee hoe het precies werkt. De cast deed maar wat tijdens het filmen van de True American-scènes. Het enige wat in het script stond was: “Ze spelen een drankspel, genaamd True American.

 

8. Archie en Kevins kus in Riverdale

De verhaallijnen in Riverdale zijn vaak zo gestoord dat het voelt alsof er helemaal geen script aan te pas komt. Toch bestaan ze wel, maar sommige momenten blijven oprecht. De zoen tussen Kevin en Archie bijvoorbeeld. Die smooch stond nooit in het script, maar na een paar opnames dacht Casey Cott (Kevin) om hem gewoon te kussen.

 

Zin in meer grappige series? Check hier de Top 25 beste comedyseries. Meer van fantasy, zoals Game of Thrones? Dit zijn de beste fantasyseries ooit