Wie is de Mol WIDM 2020 finale
Source
Beeld: AVROTROS

Wow! Na acht weken vol zinderende opdrachten, zenuwslopende executies, de wildste theorieën en list en bedrog kwam het jubileumseizoen van Wie is de Mol? gisteren tot een climax: Jeroen was de Mol, Nikkie won en Tygo verloor. Om te voorkomen dat we direct in een WIDM-loos zwart gat vallen, nemen we de allerbeste momenten van afgelopen seizoen met je door!

1. Kandidaten ontmoeten

De start van dit superspeciale jubileumseizoen was meteen al smullen voor de echte Wie is de Mol?-diehards. Een voor een stelden de oud-kandidaten zich voor. Een feest der herkenning. Ze deden allemaal al een keer mee en zo kon je ook meteen afvinken hoeveel seizoenen je al wel niet hebt gezien. Oké, wie er allemaal mee zouden doen, was van te voren al uitgelekt. Maar voor degenen die niet op spoilers klikten, was het wél een hele grote, fijne verrassing.

2. Oud-Mollen, verzamelen!

Geen jubileum-seizoen zonder oud-Mollen! En die kregen we ook hoor! Op verschillende momenten kwamen ex-saboteurs voorbij. Bijna alle BN'er-Mollen out de rijke geschiedenis van de show gingen weer even bovengronds. Hoe tof was dat?! Sommigen mochten ook echt 'het veld in'. Klaas van Kruistum, Dennis Weening en Patrick Stoof liepen tijdens een van de opdrachten doodleuk op het plein rond, en dat bleek uiteindelijk de sleutel om geld te winnen. De anderen spraken de kandidaten toe terwijl Mol Jeroen achter hun rug om de bakjes leegmaakten.

En wat kónden ze good speechen, die Mollen!


3. Middeleeuws Mollen

We kregen sterke Game of Thrones-vibes bij de fort-opdracht. De kandidaten waanden zich even in Westeros. Fakkels werpen, schilden verzamelen, pijl en boog-actie en Nikkie die tot haar eigen verbazing ook nog raak schoot. Ron die weer lekker zat te klungelen. Ellie die met de gouden tip kwam bij het fakkel smijten ('darters gooien hun pijlen ook niet onderhands'). Oftewel: hoogtepunt na hoogtepunt, deze opdracht!


4. Etherdiscipline

Toen Ellie Lust het woord nam voor de laser-opdracht, zaten Molloten meteen op de bank te stuiteren. Gaat ze het zeggen?! Ja hoor, ze deed het gewoon. Ellie creëerde haar eigen WIDM-woord met 'etherdiscipline' en dan moet je het op zo'n moment gewoon weer in de groep gooien. Heldin.

 

5. Ron Boszhard

Ron - een echte WIDM-cultheld na zijn 'dubbele' vertrek een paar jaar terug - vroeg zich op een gegeven moment ook zelf af of hij niet stiekem de Mol was, gaf hij gisteren toe. Het gehele seizoen gedroeg hij zich uiterst klungelig, onbedoeld amateuristisch en ronduit verdacht. Het zal ons niet verbazen als hij bijna net zo veel geld verbraste als de échte Mol. Het was in ieder geval een genot om Ron in het spel te hebben. Lekker ontregelend, verdacht en een tikkie clownesk; de ideale hulpmol!


6. Road trip!

Richting het einde van het seizoen werd de groep opgesplitst. Nikkie en Tygo zaten op Elba, waar ze met een heli naartoe gevlogen werden, en de rest moest op zoek. Is dat ooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van WIDM? Dat kandidaten zo vrij waren en op een soort road-trip mochten gaan? Het was hoe dan ook een welkome afwisseling tussen alle gestructureerde opdrachten door. 


7. Elba-ontsnapping

Eenmaal aangekomen op Elba, mocht diezelfde groep door met hun zoektocht. Tygo en Nikkie zaten ergens op het eiland verstopt. En dat vonden wij echt een van de hoogtepunten van dit seizoen. Patrick, Peggy, Jeroen en Ron die de tijdsdruk keihard voelden (oké, Jeroen misschien niet zo, die wilde alleen tijdrekken) en Nikkie en Tygo die hun kettingen te lijf gingen. Hun uiteindelijke ontsnapping was echt hartverwarmend. Dolblij dat ze waren! Ze verlieten heel stiekem het fort en lieten de dubbele executie achterwege. Toen wisten we nog niet of de blijdschap oprecht was; er kon tenslotte nog een Mol tussenzitten. Nu weten we dat ze écht zo blij waren. Aww...

 

8. Achter de rug

De meest gewaagde Mol-actie van Jeroen? Dat was ongetwijfeld het achter de rug-moment. Tot twee keer toe (!) deed hij een Jan Versteeghje door stiekem achter de kandidaten te lopen tijdens een opdracht. Maar Jeroen gooide er nog een schep bovenop door ook nog dingen uit de bakjes te jatten. Uiteindelijk had Nikkie 'm tijdens de eerste keer gespot, dus kunnen we voorzichtig concluderen dat de makers dit waarschijnlijk nooit meer gaan doen. Maar de sneaky beelden van een sluipende Jeroen gaan we niet snel vergeten!

 

Article continues after the ad