Die Hard kerstfilm

Je ontkomt er deze maand niet aan: kerstfilms. En we geven toe dat wij ons ook schuldig maken aan het hypen van de feestdagen. Bijvoorbeeld met dit lijstje met beste kerstfilms. We snappen echter ook dat niet iedereen zoveel liefde voelt voor de kerst. Geen zorgen, we zijn jullie niet vergeten! Zodoende komen we vanavond met dit lijstje met kerstfilms voor mensen die kerst haten

1. The Godfather

The Godfather-reeks wordt meestal niet beschouwd als kerstfilms. Grappig genoeg spelen de films zich echter wel degelijk gedeeltelijk af tijdens de feestdagen. Denk maar eens aan het moment dat Michael zijn vader beschermt tegen huurmoordenaars. Dat gebeurt – juistem! – tijdens de kerstperiode. Daarnaast is de familiedynamiek natuurlijk ook enorm typisch voor deze tijd van het jaar: haat en liefde liggen bij veel families enorm dicht bij elkaar…

 

Article continues after the ad

2. Iron Man 3

Word je gedwongen een kerstfilm op te zetten door je zeurende familie? Stel dan gewoon Iron Man 3 voor! De film speelt zich namelijk af tijdens de feestdagen, compleet met kerstmuziek en -decoratie. Jij kijkt Iron Man 3 natuurlijk echter omdat het gewoon een van de sterkste films in het MCU is. De film draait namelijk om Tony Stark zijn superheldentrauma’s én dat gegeven is natuurlijk best verfrissend!

Iron Man 3 Robert Downey Jr. sneeuw

 

3. Die Hard

En dan de film die bekendstaat als de beste (anti-)kerstfilm ooit: Die Hard! Deze actiefilm is dé film voor iedereen die ECHT helemaal klaar is met al die emotionele feelgood-kerstfilms. Want alhoewel ook deze film zich tijdens de kerst afspeelt, draait het natuurlijk allemaal om een groep slechteriken en de enige held (gespeeld door Bruce Willis) die hen kan verslaan. Als dat je niet in de kerststemming brengt, weten wij het ook niet meer!

 

4. Kiss Kiss Bang Bang

Grappig genoeg kent dit toplijstje met kerstfilms voor mensen die kerst haten drie films van Shane Black: Iron Man 3, In Bruges en Kiss Kiss Bang Bang. In alle drie films gebruikt de regisseur kerstmis als achtergrond voor zijn verhaal. In Kiss Kiss Bang Bang zien we Robert Downey Jr. (hebben we hem ook weer!) als dief die zich voordoet als acteur. Hierbij wordt hij gekoppeld aan een privédetective die hem moet helpen met de voorbereiding voor zijn rol.

Kiss Kiss Bang Bang Robert Downey Jr. kerstmuts

 

5. National Lampoon's Christmas Vacation

Je vindt National Lampoon's Christmas Vacation vaak terug op lijstjes met beste kerstfilms. De klassieker is echter ook extreem geschikt voor kersthaters! De film bestaat namelijk voor 99 procent uit ongein. Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om niet een klein beetje te grinniken om de capriolen van Chevy Chase én laat de film perfect zien waarom we een hekel hebben aan kerst: gezeik met bomen én familie…

 

6. In Bruges

In Bruges is een zwarte komedie, gesitueerd in de koude straten van Brugge in de aanloop naar de feestdagen. De film draait om de Ierse huurmoordenaars Ken en Ray, die na een mislukte klus naar de Belgische stad worden gestuurd. Terwijl Ken van de historische stad geniet, verveelt Ray zich kapot… In ieder geval totdat hij Chloë ontmoet, die drugs verkoopt aan een filmcrew die eveneens zijn neergestreken in Brugge.

In Bruges kerstversiering

 

7. Harry Potter and the Goblet of Fire

Geen Harry Potter-film zonder kerstmis op Hogwarts… Behalve The Deathly Hallows – Part 2 dan... Maar verder zie je in elke film hoe gezellig het met de feestdagen is in de grote zaal van de toverschool! Van al die films heeft Harry Potter and the Goblet of Fire misschien wel het meest memorabele kerstsegment. Pas echter op: niemand kijkt slechts één enkele Harry Potter-film… Voor je het weet zit je middenin een Netflix-marathon!

 

8. The Nightmare Before Christmas

Tim Burtons stop motion-klassieker is leuk voor kerstliefhebbers en kersthaters, die ook tijdens de kerstdagen graag een klein beetje willen griezelen. In The Nightmare Before Christmas zie je hoe de kerstman gekidnapt wordt door een skelet dat vervolgens dodelijk speelgoed bezorgt met een slee getrokken door ondode rendieren. O, en vergeet ook de geweldige scène in de werkplaats van de kerstman niet!