How you doin'? Kerst komt er nu echt aan en om die kriebels een plekje te geven, zochten wij naar de allertofste Friends-Kerstcadeau's. Want de moeder aller sitcoms mag natuurlijk niet ontbreken onder de Kerstboom!

De ultieme dvd-box

Good old dvd'tjes: wie gebruikt deze vooroorlogse dingen nog? Wij in ieder geval niet, maar voor die arme Netflix-loze Friends-fans is deze dikke box, met álle tien seizoen verdeeld over fucking veertig (!) discs, een uitkomst. En zo héél duur is 'ie nu ook weer niet.
 

Article continues after the ad

Funko Pops

Harry Potter, Marvel- superhelden, Game of Thrones; alles en iedereen heeft een eigen Funko Pop-lijn. Deze schattige poppetjes zijn er natuurlijk ook in Friends-versies. Wil jij een mini Joey, Chandler, Rachel, Monica, Ross en Supergirl-Phoebe? Kopen dan!

 

Trivial Pursuit

Dit pareltje kwam vorige week al voorbij en mag ab-so-luut niet ontbreken op je Kerst-wishlist. Met Friends Trivial Pursuit kun je jouw vriendengroep voor eens en voor altijd bewijzen dat je de meeste Friends-kennis in huis hebt.

 

The Game Ross Invented

Herinner je seizoen 4 aflevering 12 nog? In The One with the Embryos zien we Ross’ zelfgemaakte bordspel. Het was de mannen tegen de vrouwen met als inzet: het appartement. Je kunt dit bordspel ook zelf kopen! Ruzie gegarandeerd. 
 

Hugsy

Baby Emma van Ross en Rachel wist ‘m al eens te bemachtigen en nu kun jij ook je eigen Hugsy kopen! Kruip in de huid van Joey met zijn favoriete knuffelpinguïn. Pas wel op voor het prijskaartje...
 

Top Trumps Card Game

Neeee, niet die Trump. Maar: trump als in ‘aftroeven’. In Top Trumps Card Game krijgen jij en je vrienden Friends-scènes voorgeschoteld en je kunt elkaar – zoals met Pokémonkaarten – verslaan op basis van de waarden van je kaarten. Lachen! En spotgoedkoop.
 

Central Perk-goodies

Deze is alleen voor de échte fans die geen moeite hebben kitsch-cadeautjes. Zijn Central Perk-mokken, notebooks en sleutelhangers niet te cliché voor je? Op Ebay staat een pakket met al deze goodies plus een shitload aan Friends-catchphrases als 'Joey doesn't share food!' en 'They don't know that we know they know we know'.
 

Bonus: Rachel’s Trifle

Als we dan toch in Kerstsferen zitten: je kunt ook een Friends-twist geven aan je Kerstdiner. Zo is Rachels beruchte Trifle met gehakt een perfect – gestoord en smerig – toetje. Volgens Ross smaakt het naar voeten, maar oordeel vooral zelf. Zo tover je ‘m op tafel.
 


Matt LeBlanc kon er niet echt van genieten.