How you doin'? Kerst komt er nu echt aan en om die kriebels een plekje te geven, zochten wij naar de allertofste Friends-Kerstcadeau's. Want de moeder aller sitcoms mag natuurlijk niet ontbreken onder de Kerstboom!

De ultieme dvd-box

Good old dvd'tjes: wie gebruikt deze vooroorlogse dingen nog? Wij in ieder geval niet, maar voor die arme Netflix-loze Friends-fans is deze dikke box, met álle tien seizoen verdeeld over fucking veertig (!) discs, een uitkomst. En zo héél duur is 'ie nu ook weer niet.
 

More content below the advertising

Funko Pops

Harry Potter, Marvel- superhelden, Game of Thrones; alles en iedereen heeft een eigen Funko Pop-lijn. Deze schattige poppetjes zijn er natuurlijk ook in Friends-versies. Wil jij een mini Joey, Chandler, Rachel, Monica, Ross en Supergirl-Phoebe? Kopen dan!

 

Trivial Pursuit

Dit pareltje kwam vorige week al voorbij en mag ab-so-luut niet ontbreken op je Kerst-wishlist. Met Friends Trivial Pursuit kun je jouw vriendengroep voor eens en voor altijd bewijzen dat je de meeste Friends-kennis in huis hebt.

 

The Game Ross Invented

Herinner je seizoen 4 aflevering 12 nog? In The One with the Embryos zien we Ross’ zelfgemaakte bordspel. Het was de mannen tegen de vrouwen met als inzet: het appartement. Je kunt dit bordspel ook zelf kopen! Ruzie gegarandeerd. 
 

Hugsy

Baby Emma van Ross en Rachel wist ‘m al eens te bemachtigen en nu kun jij ook je eigen Hugsy kopen! Kruip in de huid van Joey met zijn favoriete knuffelpinguïn. Pas wel op voor het prijskaartje...
 

Top Trumps Card Game

Neeee, niet die Trump. Maar: trump als in ‘aftroeven’. In Top Trumps Card Game krijgen jij en je vrienden Friends-scènes voorgeschoteld en je kunt elkaar – zoals met Pokémonkaarten – verslaan op basis van de waarden van je kaarten. Lachen! En spotgoedkoop.
 

Central Perk-goodies

Deze is alleen voor de échte fans die geen moeite hebben kitsch-cadeautjes. Zijn Central Perk-mokken, notebooks en sleutelhangers niet te cliché voor je? Op Ebay staat een pakket met al deze goodies plus een shitload aan Friends-catchphrases als 'Joey doesn't share food!' en 'They don't know that we know they know we know'.
 

Bonus: Rachel’s Trifle

Als we dan toch in Kerstsferen zitten: je kunt ook een Friends-twist geven aan je Kerstdiner. Zo is Rachels beruchte Trifle met gehakt een perfect – gestoord en smerig – toetje. Volgens Ross smaakt het naar voeten, maar oordeel vooral zelf. Zo tover je ‘m op tafel.
 


Matt LeBlanc kon er niet echt van genieten.
 

More content below the advertising

Rapper Eminem spuwde gisteren zijn gal op Netflix omdat de streamingdienst The Punisher (en Jessica Jones ook, natuurlijk) cancelde, en nu reageert Frank Castle-acteur Jon Bernthal weer op die reactie.

More content below the advertising

Eminem kwam gisteren op voor The Punisher en al zijn fans. In een keiharde tweet haalde hij uit naar Netflix. “DEAR NETFLIX”, begon hij in hoofdletters. “YOU ARE BLOWING IT!”. Duidelijke taal.
 

 

Jon Bernthal reageert

Acteur en hoofdrolspeler Jon Bernthal, uiteraard hét gezicht van The Punisher als de meedogenloze vigilante Frank Castle, voelt zich vast nog een beetje down. Die Eminem-reactie voelt dan vast als een steuntje in de rug. De acteur reageert in een tweet vandaag op die actie: hij voelt zich trots dat Eminem blijkbaar keek!
 

 

Veel te duur

In de afgelopen dagen druppelden verschillende berichten de media in die verder ingaan op de ‘echte’ reden waarom Netflix de Marvel-shows in de prullenbak gooide. Zo kwam The Hollywood Reporter met het nieuws dat Netflix nooit écht de licentierechten had voor die shows. Die lagen al die tijd bij Disney en Netflix betaalde ABC (ook van Disney) een flinke som geld om de shows uit te zenden. Nu daalde de kijkcijfers van The Punisher al en daar komt nog bij dat alle shows ook vrij duur waren om te maken. Een en een is twee.
 

Disney+

Het is overigens geen goed bewaard geheim dat Disneys aankomende streamingdienst Disney+ Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Luke Cage én Iron Fist waarschijnlijk ooit nog gaat overnemen. Het zou zonde zijn om al deze personages op de plank te laten liggen. Mocht Disney het gaan doen, staat er nog wel een addertje onder het gras te wachten.
 

Geen show die zijn hoofdpersonages zo frequent uitmoordt als The Walking Dead. Momenteel zitten we vuistdiep in seizoen 9, maar welke survivors zijn eigenlijk nog de moeite waard? En wie mag er naar het land van de doden? Wij zochten het voor je uit!  

Let op: dit artikel bevat ook spoilers voor seizoen 9!

More content below the advertising

10. Jerry

De grote vriendelijke reus van de serie. Nog altijd de meest trouwe rechterhand ooit. Hij adoreert koning Ezekiel en is niet te beroerd om vijanden keihard door midden te klieven met zijn mega-axe. Sowieso het personage met het tofste wapen uit de serie.
 

9. Ezekiel
 

De onofficiële koning van de groep. Een inspirerende en altijd opbeurende leider die door diepe dalen ging vóór de apocalyps, maar ook zeker tijdens. We herinneren ons tijgermaatje Shiva nog maar al te goed. Veroverde het hart van Carol en dat is al een prestatie op zich.
 

8. Judith

Little ass-kicker is opeens een stukje ouder en nóg meer badass geworden. Met een eigen katana en natúúrlijk papa’s sheriff-hoedje. Misschien wel het personage met de meeste potentie in de serie. Hopelijk staat haar een gouden toekomst te wachten! Haar relatie met Negan is ook te interessant om te laten liggen.
 

7. Aaron

Nog altijd een tof personage dat stiekem al héél lang meedraait. Die metalen arm? Dat maakt ‘m alleen maar cooler. Is na de time jump een solide vechtersbaas (mede dankzij trainingen van Jesus). Roept geen haat op en dat is al heel wat! Tevens is het gewoon een lieve gast die altijd klaar staat voor zijn mede-survivors.
 

6. Negan

Zit momenteel nog altijd in de bak – ondanks enkele uitstapjes. Blijft een intrigerend personage. Ook interessant: als meedogenloze villain is hij natuurlijk verantwoordelijk voor vele, nog altijd enorm pijnlijke doden (Glenn en Abraham, *snik*). Toch voelen we nu, euhm, compassie? Vergeving gaat te ver, maar fans zouden het nu best balen vinden als hij de show moet verlaten – en dat zegt genoeg. Redemption is coming!
 

 

5. Maggie

Eeuhm, ja: dit is een lastige. We weten inmiddels dat ze plotseling verdween. Het was voor velen een shock om te horen dat deze aflevering blijkbaar ook haar laatste was. Die kwam een beetje uit de lucht vallen. Toch moeten we in de tussentijd niet vergeten dat Maggie één van meest geliefde personages ooit was. Of ze dat ook blijft, hangt helemaal af van haar onvermijdelijke terugkeer over een aantal jaar (als we mogen dromen).

Haar intense scène met Negan van dit seizoen blijft een hoogtepunt.
 

 

4. Rick

Staat enkel op dit lijstje omdat ‘ie nog gewoon leeft. Hoe en wat? Dat weet niemand. Die drie aankomende Rick-spin-off-films duiken dieper in de wereld en de toekomst van Mr. Grimes. Nog altijd de absolute leider van de show, ook al denken zijn vrienden dat hij dood is. Zijn ‘presence’ voel je nog steeds over de serie hangen en dat is een testament dat laat zien hoe enorm belangrijk hij nog steeds is.
 

3. Michonne

Gelukkig komt ze volgend seizoen gewoon terug, maar helaas is dat óók meteen haar laatste… We kunnen ons inmiddels geen TWD-wereld zónder Michonne meer voorstellen. Dat afscheid kan dan ook niet laat genoeg komen. Michonne bezit elke eigenschap die een TWD-personage goed maakt: ze is een badass, heeft een flink uitgediepte geschiedenis én haar motivaties zijn geloofwaardig. We gaan je missen!
 

2. Daryl

Onder diehard TWD-fans hoor je vaak de kreet: “If Daryl dies, we riot!” We zijn er van overtuigd dat Daryl na zoveel seizoenen nog altijd van onschatbare waarde is. Hij veranderde zo langzamerhand in het hart van de serie. Ricks rechterhand en Carols bff zonderde zich enige tijd af en kreeg een hond (genaamd Dog), maar nu is ‘ie weer helemaal terug - gelukkig maar!
 

1. Carol

Queen Carol is de grootste bazin die TWD kent. Geen enkel personage is zó erg veranderd in de loop van de serie. Kijk maar eens naar de Carol van seizoen 1: een frêle vrouw, bang voor haar man met zijn losse handjes. Nu weet je wel beter: ze is nu een supersterke moordmachine waar iedereen bang van moet zijn en redde de groep al ontelbare keren. Carol is het onbetwiste hoogtepunt van character development.
 

Irritant

4. Eugene

Nog altijd hopeloos verliefd op Rosita. En heel slim en inventief. Maar verder… is Eugene vrij doelloos. Hij kan zich op zijn minst verdedigen en dat was vroeger wel anders. Gooit er regelmatig onnavolgbare spraakwatervallen uit en we zijn nog altijd niet vergeten hoe hij de groep meerdere keren naaide als Savior.
 

3. Alden

Een van de weinige ex-Saviors met een werkend moraal kompas. Met hele goede looks. Vóór de time jump diende hij als Maggie’s sparringpartner en flirt, maar nu, ná de time jump, is ‘ie opeens met Enid samen? Beetje creepy. We zouden het echt niet erg vinden als The Whisperers ‘m omleggen (hij is toch al gevangen genomen).
 

2. Anne

Totaal onuitstaanbaar. Ook na haar transformatie van Jadis, leider van de garbage people, naar Anne, degene die waarschijnlijk opduikt in één van die drie aangekondigde Rick-films. Als ‘redder’ van Rick krijgt ze nog enige credits, maar voor de rest zullen we bar weinig onthouden van deze onverklaarbare creatie.
 

1. Henry

Vervelend puberjoch dat zich meer dan eens misdroeg. Schijnt een ‘prince’ te zijn. Hij belandde zelfs in de cel na een avondje zuipen met zijn nieuwe tienermatties. Met Carol en Ezekiel als ouderfiguren zou je meer verwachten. Had ooit een véél coolere oudere broer. Verder niet zo interessant.