Britney Spears, Dwayne Johnson, Brad Pitt

Zit je lekker je favoriete serie te kijken, komt opeens *insert bekend persoon* voorbij! Er zijn heel wat grote sterren die maar wat graag een mini-rolletje spelen in een populaire serie. Wij hebben de beste gastoptredens op een rijtje gezet!

 

1. Brad Pitt in Friends

Seizoen 8, aflevering 9

In Friends stikte het natuurlijk van de gastrollen, maar onze favoriet is toch wel de aflevering waarin Brad Pitt opeens opdook! Vooral als je bedenkt dat hij en Jennifer Aniston (Rachel in de serie) op dat moment een stelletje waren en Brad iemand moest spelen die een hekel aan haar had. Vooral als je bedenkt dat Will, zoals Brad in Friends heet, net als Monica erg dik was vroeger, maar enorm is afgevallen en superknap is geworden. Hij moet op z’n eten letten, maar Rachel haalt al het slechte in ‘m naar boven. Yams!

 

2. Joe Biden in Parks and Recreation

Seizoen 5, aflevering 7

Ben en Leslie zijn in Washington en staan voor het Witte Huis, te dagdromen over hoe ze daar ooit zullen wonen. Leslie weet niet dat Ben “een paar honderd gunsten heeft gevraagd” om Leslie een verrassing te geven: een ontmoeting met haar idool, (toen nog) vice president Joe Biden! Maar natuurlijk zou het Parks and Rec niet zijn als de ontmoeting niet een klein beetje (lees: heel) ongemakkelijk was...

 

Article continues after the ad

3. Prince in New Girl

Seizoen 3, aflevering 14

Tijdens een emotioneel moment tussen Nick en Jess worden ze opeens gestoord door niemand minder dan… Prince! Ja, dan sta je wel even met je mond vol tanden. Dat begrijpt Prince natuurlijk helemaal, dus geeft hij de twee even “de tijd om te flippen”. Dat doen ze dan ook. En dan vooral Nick! Blijf dus ook vooral even kijken voor zijn hilarische reactie. Extra cool: de manager van Prince had zélf gemaild naar Zooey Deschanel (Jess in New Girl) om te vragen of hij als zichzelf in de serie mocht verschijnen. Hij en zijn band keken namelijk graag naar de serie als ze op tournee waren!

 

4. Stephen Hawking in The Big Bang Theory

Seizoen 5, aflevering 21

In een serie over een groep nerds die allemaal wetenschapsgenieën zijn is er natuurlijk maar één echte droomgast: Stephen Hawking! Er werd al vaker naar ‘m verwezen in de serie, maar in seizoen 5 was het dan eindelijk zo ver. Hawking is dé held van Sheldon en hij wil ‘m dan ook maar wat graag ontmoeten om hem zijn paper te laten lezen. Als het eindelijk zo ver is, wijst Hawking Sheldon erop dat er toch echt een fout in z’n paper zit… Dat was overigens niet de reden waarom Jim Parsons, die Sheldon speelt, besloot om met The Big Bang Theory te stoppen.

 

5. Dwayne Johnson in Hannah Montana

Seizoen 2, aflevering 17

Een echte man is niet bang om zijn vrouwelijke kant te laten zien, moet Dwayne Johnson gedacht hebben! In Hannah Montana wordt hij dan ook flink onder handen genomen door Miley en Lilly, inclusief mooie nepnagels en pruik. Miley doet dit om een beschamende foto van The Rock te kunnen ruilen met de paparazzi, die dreigen haar geheime identiteit van Hannah Montana bekend te maken. Maar uiteindelijk krijgt ze spijt en biecht ze alles op, waarna Dwayne, goedzak als ‘ie is, haar helpt om haar identiteit geheim te houden.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

6. Ray Charles in The Nanny

Seizoen 5, aflevering 8

Maar liefst vier keer verscheen legende Ray Charles in de sitcom The Nanny! Hij speelde Sammy, een liefje van Frans oma Yetta. De twee oudjes zijn super schattig samen en Ray zingt zelfs nog even een liedje achter z’n piano voor Yetta. Heerlijk zoet!

 

7. Britney Spears in How I Met Your Mother

Seizoen 3, aflevering 13

Nog een gevalletje van een superster die zelf contact zocht met de makers van een serie! Britney Spears vond de comedyserie How I Met Your Mother zó leuk, dat ze haar mensen contact liet opnemen met de makers. Die waren in eerste instantie een beetje huiverig, omdat ze niet het soort serie wilden zijn die afhankelijk is van celebrity’s om de kijkcijfers op te krikken. Maar de popster verscheen toch in HIMYM en de makers waren zelfs zó enthousiast over haar optreden dat ze niet in één, maar twee afleveringen te zien was!

 

8. Ed Sheeran in Game of Thrones

Seizoen 7, aflevering 1

Hoewel veel fans van de serie, en daardoor hij zelf ook, niet zo blij waren met Ed’s cameo in Game of Thrones, vonden wij het toch een aangename verrassing! En dat was het ook voor Maisie Williams, die Arya Stark speelt in de serie. Zij en Ed zijn al lange tijd vrienden en seizoen 7 had eigenlijk haar laatste moeten zijn. Als verrassing voor haar hadden de makers aan Ed gevraagd of hij niet een korte cameo wilde doen in de serie. Kijkers vonden het alleen minder leuk, want die vonden Eds aanwezigheid afleiden van het verhaal. Maar een beetje afleiding kan nooit kwaad, toch?

 

Bonus: Justin Bieber in CSI

Seizoen 11, aflevering 1

Tot slot wilden we je dit knap staaltje acteerwerk niet onthouden! Namelijk Justin Bieber in CSI. Willen we verder geen woorden aan vuil maken, kijk gewoon het onderstaande clipje maar.

 

De cameo's in deze lijst zijn superleuk, maar er zijn er ook een aantal die écht niet meer kunnen. Door dit lijstje zin gekregen om nog meer gastoptredens te spotten? Die vind je genoeg in de 25 beste comedyseries ooit